Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

The impact of transport, temporary accommodation and slaughterhouse processing on the quality lambs meat

Tomislav Mikuš ; Ured za dobrobit životinja, Hrvatski veterinarski institut
Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Bela Njari ; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Ana Shek Vugorvečki ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za fiziologiju i radiobiologiju
Miljenko Šimpraga ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za fiziologiju i radiobiologiju
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu


Puni tekst: španjolski pdf 158 Kb

str. 536-536

preuzimanja: 252

citiraj

Puni tekst: hrvatski pdf 158 Kb

str. 532-532

preuzimanja: 264

citiraj

Puni tekst: talijanski pdf 158 Kb

str. 536-536

preuzimanja: 232

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 158 Kb

str. 535-535

preuzimanja: 227

citiraj

Puni tekst: njemački pdf 158 Kb

str. 536-536

preuzimanja: 376

citiraj


Sažetak

Growing lambs for meat in the Republic of Croatia is the traditional way of production. In order not to undermine the quality of lamb meat, it is necessary to pay attention to the welfare of lambs during production. This paper presents the effects of certain procedures before (transport, cattle fair) and during the slaughtering process on the quality of lamb meat.

Ključne riječi

quality of lamb meat; welfare

Hrčak ID:

172146

URI

https://hrcak.srce.hr/172146

Datum izdavanja:

16.12.2016.

Podaci na drugim jezicima: španjolski hrvatski talijanski njemački

Posjeta: 2.583 *