hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

La influencia del transporte, del almacenamiento temporario y del procesamiento en el matadero sobre la calidad de la carne de los corderos

Tomislav Mikuš ; Ured za dobrobit životinja, Hrvatski veterinarski institut
Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Bela Njari ; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Ana Shek Vugorvečki ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za fiziologiju i radiobiologiju
Miljenko Šimpraga ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za fiziologiju i radiobiologiju
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Puni tekst: španjolski, pdf (158 KB) str. 536-536 preuzimanja: 108* citiraj
APA 6th Edition
Mikuš, T., Cvrtila, Ž., Njari, B., Shek Vugorvečki, A., Šimpraga, M. i Kozačinski, L. (2016). La influencia del transporte, del almacenamiento temporario y del procesamiento en el matadero sobre la calidad de la carne de los corderos. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 536-536. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/172146
MLA 8th Edition
Mikuš, Tomislav, et al. "La influencia del transporte, del almacenamiento temporario y del procesamiento en el matadero sobre la calidad de la carne de los corderos." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 536-536. https://hrcak.srce.hr/172146. Citirano 24.10.2020.
Chicago 17th Edition
Mikuš, Tomislav, Željka Cvrtila, Bela Njari, Ana Shek Vugorvečki, Miljenko Šimpraga i Lidija Kozačinski. "La influencia del transporte, del almacenamiento temporario y del procesamiento en el matadero sobre la calidad de la carne de los corderos." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 536-536. https://hrcak.srce.hr/172146
Harvard
Mikuš, T., et al. (2016). 'La influencia del transporte, del almacenamiento temporario y del procesamiento en el matadero sobre la calidad de la carne de los corderos', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 536-536. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/172146 (Datum pristupa: 24.10.2020.)
Vancouver
Mikuš T, Cvrtila Ž, Njari B, Shek Vugorvečki A, Šimpraga M, Kozačinski L. La influencia del transporte, del almacenamiento temporario y del procesamiento en el matadero sobre la calidad de la carne de los corderos. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 24.10.2020.];XVIII(6):536-536. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172146
IEEE
T. Mikuš, Ž. Cvrtila, B. Njari, A. Shek Vugorvečki, M. Šimpraga i L. Kozačinski, "La influencia del transporte, del almacenamiento temporario y del procesamiento en el matadero sobre la calidad de la carne de los corderos", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 536-536, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172146. [Citirano: 24.10.2020.]
Puni tekst: hrvatski, pdf (158 KB) str. 532-532 preuzimanja: 119* citiraj
APA 6th Edition
Mikuš, T., Cvrtila, Ž., Njari, B., Shek Vugorvečki, A., Šimpraga, M. i Kozačinski, L. (2016). Utjecaj transporta, privremenog smještaja i klaoničke obrade na kvalitetu mesa janjadi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 532-532. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/172146
MLA 8th Edition
Mikuš, Tomislav, et al. "Utjecaj transporta, privremenog smještaja i klaoničke obrade na kvalitetu mesa janjadi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 532-532. https://hrcak.srce.hr/172146. Citirano 24.10.2020.
Chicago 17th Edition
Mikuš, Tomislav, Željka Cvrtila, Bela Njari, Ana Shek Vugorvečki, Miljenko Šimpraga i Lidija Kozačinski. "Utjecaj transporta, privremenog smještaja i klaoničke obrade na kvalitetu mesa janjadi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 532-532. https://hrcak.srce.hr/172146
Harvard
Mikuš, T., et al. (2016). 'Utjecaj transporta, privremenog smještaja i klaoničke obrade na kvalitetu mesa janjadi', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 532-532. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/172146 (Datum pristupa: 24.10.2020.)
Vancouver
Mikuš T, Cvrtila Ž, Njari B, Shek Vugorvečki A, Šimpraga M, Kozačinski L. Utjecaj transporta, privremenog smještaja i klaoničke obrade na kvalitetu mesa janjadi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 24.10.2020.];XVIII(6):532-532. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172146
IEEE
T. Mikuš, Ž. Cvrtila, B. Njari, A. Shek Vugorvečki, M. Šimpraga i L. Kozačinski, "Utjecaj transporta, privremenog smještaja i klaoničke obrade na kvalitetu mesa janjadi", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 532-532, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172146. [Citirano: 24.10.2020.]
Puni tekst: engleski, pdf (158 KB) str. 535-535 preuzimanja: 95* citiraj
APA 6th Edition
Mikuš, T., Cvrtila, Ž., Njari, B., Shek Vugorvečki, A., Šimpraga, M. i Kozačinski, L. (2016). The impact of transport, temporary accommodation and slaughterhouse processing on the quality lambs meat. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 535-535. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/172146
MLA 8th Edition
Mikuš, Tomislav, et al. "The impact of transport, temporary accommodation and slaughterhouse processing on the quality lambs meat." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 535-535. https://hrcak.srce.hr/172146. Citirano 24.10.2020.
Chicago 17th Edition
Mikuš, Tomislav, Željka Cvrtila, Bela Njari, Ana Shek Vugorvečki, Miljenko Šimpraga i Lidija Kozačinski. "The impact of transport, temporary accommodation and slaughterhouse processing on the quality lambs meat." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 535-535. https://hrcak.srce.hr/172146
Harvard
Mikuš, T., et al. (2016). 'The impact of transport, temporary accommodation and slaughterhouse processing on the quality lambs meat', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 535-535. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/172146 (Datum pristupa: 24.10.2020.)
Vancouver
Mikuš T, Cvrtila Ž, Njari B, Shek Vugorvečki A, Šimpraga M, Kozačinski L. The impact of transport, temporary accommodation and slaughterhouse processing on the quality lambs meat. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 24.10.2020.];XVIII(6):535-535. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172146
IEEE
T. Mikuš, Ž. Cvrtila, B. Njari, A. Shek Vugorvečki, M. Šimpraga i L. Kozačinski, "The impact of transport, temporary accommodation and slaughterhouse processing on the quality lambs meat", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 535-535, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172146. [Citirano: 24.10.2020.]
Puni tekst: njemački, pdf (158 KB) str. 536-536 preuzimanja: 168* citiraj
APA 6th Edition
Mikuš, T., Cvrtila, Ž., Njari, B., Shek Vugorvečki, A., Šimpraga, M. i Kozačinski, L. (2016). Auswirkungen von transport, vorübergehender unterkunft und der Behandlung der tiere am Schlachthof auf die Qualität von lammfleisch. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 536-536. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/172146
MLA 8th Edition
Mikuš, Tomislav, et al. "Auswirkungen von transport, vorübergehender unterkunft und der Behandlung der tiere am Schlachthof auf die Qualität von lammfleisch." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 536-536. https://hrcak.srce.hr/172146. Citirano 24.10.2020.
Chicago 17th Edition
Mikuš, Tomislav, Željka Cvrtila, Bela Njari, Ana Shek Vugorvečki, Miljenko Šimpraga i Lidija Kozačinski. "Auswirkungen von transport, vorübergehender unterkunft und der Behandlung der tiere am Schlachthof auf die Qualität von lammfleisch." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 536-536. https://hrcak.srce.hr/172146
Harvard
Mikuš, T., et al. (2016). 'Auswirkungen von transport, vorübergehender unterkunft und der Behandlung der tiere am Schlachthof auf die Qualität von lammfleisch', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 536-536. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/172146 (Datum pristupa: 24.10.2020.)
Vancouver
Mikuš T, Cvrtila Ž, Njari B, Shek Vugorvečki A, Šimpraga M, Kozačinski L. Auswirkungen von transport, vorübergehender unterkunft und der Behandlung der tiere am Schlachthof auf die Qualität von lammfleisch. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 24.10.2020.];XVIII(6):536-536. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172146
IEEE
T. Mikuš, Ž. Cvrtila, B. Njari, A. Shek Vugorvečki, M. Šimpraga i L. Kozačinski, "Auswirkungen von transport, vorübergehender unterkunft und der Behandlung der tiere am Schlachthof auf die Qualität von lammfleisch", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 536-536, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172146. [Citirano: 24.10.2020.]
Puni tekst: talijanski, pdf (158 KB) str. 536-536 preuzimanja: 99* citiraj
APA 6th Edition
Mikuš, T., Cvrtila, Ž., Njari, B., Shek Vugorvečki, A., Šimpraga, M. i Kozačinski, L. (2016). Incidenza del trasporto, della sistemazione provvisoria e della macellazione sulla qualità della carne d’agnello. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 536-536. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/172146
MLA 8th Edition
Mikuš, Tomislav, et al. "Incidenza del trasporto, della sistemazione provvisoria e della macellazione sulla qualità della carne d’agnello." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 536-536. https://hrcak.srce.hr/172146. Citirano 24.10.2020.
Chicago 17th Edition
Mikuš, Tomislav, Željka Cvrtila, Bela Njari, Ana Shek Vugorvečki, Miljenko Šimpraga i Lidija Kozačinski. "Incidenza del trasporto, della sistemazione provvisoria e della macellazione sulla qualità della carne d’agnello." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 536-536. https://hrcak.srce.hr/172146
Harvard
Mikuš, T., et al. (2016). 'Incidenza del trasporto, della sistemazione provvisoria e della macellazione sulla qualità della carne d’agnello', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 536-536. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/172146 (Datum pristupa: 24.10.2020.)
Vancouver
Mikuš T, Cvrtila Ž, Njari B, Shek Vugorvečki A, Šimpraga M, Kozačinski L. Incidenza del trasporto, della sistemazione provvisoria e della macellazione sulla qualità della carne d’agnello. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 24.10.2020.];XVIII(6):536-536. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172146
IEEE
T. Mikuš, Ž. Cvrtila, B. Njari, A. Shek Vugorvečki, M. Šimpraga i L. Kozačinski, "Incidenza del trasporto, della sistemazione provvisoria e della macellazione sulla qualità della carne d’agnello", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 536-536, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172146. [Citirano: 24.10.2020.]

Sažetak
La cría de los corderos para la carne en República de Croacia es parte de la producción tradicional. Para obtener la carne de calidad más alta, es necesario prestar atención al bienestar de los corderos durante la producción. En este trabajo fue mostrada la influencia de algunos procedimientos (el transporte, la feria de ganado) antes de y durante el procesamiento en el matadero sobre la calidad de carne de los corderos.

Ključne riječi
bienestar; calidad de carne de corderos

Hrčak ID: 172146

URI
https://hrcak.srce.hr/172146

[hrvatski] [engleski] [njemački] [talijanski]

Posjeta: 856 *