hrcak mascot   Srce   HID

Kratko priopćenje

Food safety depending on the conditions of transport and storage

Lidija Kozačinski   ORCID icon orcid.org/0000-0002-7534-7362 ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane
Andrea Gross Bošković ; Hrvatska agencija za hranu, Osijek
Brigita Hengl ; Hrvatska agencija za hranu, Osijek
Bela Njari ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane

Puni tekst: engleski, pdf (113 KB) str. 537-540 preuzimanja: 204* citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Gross Bošković, A., Hengl, B. i Njari, B. (2016). Food safety depending on the conditions of transport and storage. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 537-540. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/170900
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "Food safety depending on the conditions of transport and storage." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 537-540. https://hrcak.srce.hr/170900. Citirano 21.10.2020.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Andrea Gross Bošković, Brigita Hengl i Bela Njari. "Food safety depending on the conditions of transport and storage." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 537-540. https://hrcak.srce.hr/170900
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2016). 'Food safety depending on the conditions of transport and storage', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 537-540. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/170900 (Datum pristupa: 21.10.2020.)
Vancouver
Kozačinski L, Gross Bošković A, Hengl B, Njari B. Food safety depending on the conditions of transport and storage. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 21.10.2020.];XVIII(6):537-540. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900
IEEE
L. Kozačinski, A. Gross Bošković, B. Hengl i B. Njari, "Food safety depending on the conditions of transport and storage", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 537-540, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900. [Citirano: 21.10.2020.]
Puni tekst: hrvatski, pdf (130 KB) str. 510-513 preuzimanja: 147* citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Gross Bošković, A., Hengl, B. i Njari, B. (2016). Sigurnost hrane u ovisnosti o uvjetima transporta i pohrane. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 510-513. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/170900
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "Sigurnost hrane u ovisnosti o uvjetima transporta i pohrane." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 510-513. https://hrcak.srce.hr/170900. Citirano 21.10.2020.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Andrea Gross Bošković, Brigita Hengl i Bela Njari. "Sigurnost hrane u ovisnosti o uvjetima transporta i pohrane." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 510-513. https://hrcak.srce.hr/170900
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2016). 'Sigurnost hrane u ovisnosti o uvjetima transporta i pohrane', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 510-513. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/170900 (Datum pristupa: 21.10.2020.)
Vancouver
Kozačinski L, Gross Bošković A, Hengl B, Njari B. Sigurnost hrane u ovisnosti o uvjetima transporta i pohrane. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 21.10.2020.];XVIII(6):510-513. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900
IEEE
L. Kozačinski, A. Gross Bošković, B. Hengl i B. Njari, "Sigurnost hrane u ovisnosti o uvjetima transporta i pohrane", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 510-513, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900. [Citirano: 21.10.2020.]
Puni tekst: njemački, pdf (130 KB) str. 513-513 preuzimanja: 93* citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Gross Bošković, A., Hengl, B. i Njari, B. (2016). Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 513-513. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/170900
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 513-513. https://hrcak.srce.hr/170900. Citirano 21.10.2020.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Andrea Gross Bošković, Brigita Hengl i Bela Njari. "Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 513-513. https://hrcak.srce.hr/170900
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2016). 'Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 513-513. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/170900 (Datum pristupa: 21.10.2020.)
Vancouver
Kozačinski L, Gross Bošković A, Hengl B, Njari B. Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 21.10.2020.];XVIII(6):513-513. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900
IEEE
L. Kozačinski, A. Gross Bošković, B. Hengl i B. Njari, "Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 513-513, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900. [Citirano: 21.10.2020.]
Puni tekst: talijanski, pdf (130 KB) str. 514-514 preuzimanja: 380* citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Gross Bošković, A., Hengl, B. i Njari, B. (2016). La sicurezza alimentare in dipendenza delle condizioni del trasporto e dello stoccaggio. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 514-514. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/170900
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "La sicurezza alimentare in dipendenza delle condizioni del trasporto e dello stoccaggio." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 514-514. https://hrcak.srce.hr/170900. Citirano 21.10.2020.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Andrea Gross Bošković, Brigita Hengl i Bela Njari. "La sicurezza alimentare in dipendenza delle condizioni del trasporto e dello stoccaggio." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 514-514. https://hrcak.srce.hr/170900
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2016). 'La sicurezza alimentare in dipendenza delle condizioni del trasporto e dello stoccaggio', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 514-514. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/170900 (Datum pristupa: 21.10.2020.)
Vancouver
Kozačinski L, Gross Bošković A, Hengl B, Njari B. La sicurezza alimentare in dipendenza delle condizioni del trasporto e dello stoccaggio. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 21.10.2020.];XVIII(6):514-514. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900
IEEE
L. Kozačinski, A. Gross Bošković, B. Hengl i B. Njari, "La sicurezza alimentare in dipendenza delle condizioni del trasporto e dello stoccaggio", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 514-514, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900. [Citirano: 21.10.2020.]
Puni tekst: španjolski, pdf (130 KB) str. 513-513 preuzimanja: 104* citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Gross Bošković, A., Hengl, B. i Njari, B. (2016). La seguridad alimentaria dependiendo de las condiciones del transporte y almacenamiento. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 513-513. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/170900
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "La seguridad alimentaria dependiendo de las condiciones del transporte y almacenamiento." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 513-513. https://hrcak.srce.hr/170900. Citirano 21.10.2020.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Andrea Gross Bošković, Brigita Hengl i Bela Njari. "La seguridad alimentaria dependiendo de las condiciones del transporte y almacenamiento." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 513-513. https://hrcak.srce.hr/170900
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2016). 'La seguridad alimentaria dependiendo de las condiciones del transporte y almacenamiento', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 513-513. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/170900 (Datum pristupa: 21.10.2020.)
Vancouver
Kozačinski L, Gross Bošković A, Hengl B, Njari B. La seguridad alimentaria dependiendo de las condiciones del transporte y almacenamiento. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 21.10.2020.];XVIII(6):513-513. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900
IEEE
L. Kozačinski, A. Gross Bošković, B. Hengl i B. Njari, "La seguridad alimentaria dependiendo de las condiciones del transporte y almacenamiento", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 513-513, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900. [Citirano: 21.10.2020.]

Sažetak
Transportation and storage are practices that affect food safety. Temperature conditions that prevent the growth of potentially present
pathogenic and spoilage bacteria must be maintained during storage and transport. The outcome of meat cooling is closely linked to the initial number of microorganisms and conditions during its transport and storage, which in turn depend on the relationship between time and temperature. Since spoilage bacteria grow faster than the pathogenic, the possibility to apply different combinations of temperature and time in meat transport is reduced. In order to meet the conditions prescribed by procedures for food trade and declared shelf life of meat during storage, the emphasis remains on the implementation of prerequisite programmes and the system of self control in primary production, as well as the meat processing industry.

Ključne riječi
food safety; transport; microbiological contamination

Hrčak ID: 170900

URI
https://hrcak.srce.hr/170900

[hrvatski] [njemački] [talijanski] [španjolski]

Posjeta: 1.275 *