hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad
https://doi.org/10.31727/m.19.2.2

Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi

Đuro Senčić ; – Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Zavod za stočarstvo
Danijela Samac ; Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Zavod za stočarstvo

Puni tekst: hrvatski, pdf (2 MB) str. 159-162 preuzimanja: 306* citiraj
APA 6th Edition
Senčić, Đ. i Samac, D. (2017). Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (2), 159-162. https://doi.org/10.31727/m.19.2.2
MLA 8th Edition
Senčić, Đuro i Danijela Samac. "Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XIX, br. 2, 2017, str. 159-162. https://doi.org/10.31727/m.19.2.2. Citirano 09.08.2020.
Chicago 17th Edition
Senčić, Đuro i Danijela Samac. "Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XIX, br. 2 (2017): 159-162. https://doi.org/10.31727/m.19.2.2
Harvard
Senčić, Đ., i Samac, D. (2017). 'Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIX(2), str. 159-162. https://doi.org/10.31727/m.19.2.2
Vancouver
Senčić Đ, Samac D. Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2017 [pristupljeno 09.08.2020.];XIX(2):159-162. https://doi.org/10.31727/m.19.2.2
IEEE
Đ. Senčić i D. Samac, "Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XIX, br. 2, str. 159-162, 2017. [Online]. https://doi.org/10.31727/m.19.2.2

Sažetak
Jaja su važna namirnica za održavanje zdravlja ljudi, jer imaju funkcionalna, terapeutska i imunostimulacijska svojstva. Također su idealna namirnica za obogaćivanje različitim tvarima (omega-3 masne kiseline, selen, vitamini i dr.) i stvaranje tzv. funkcionalne hrane, koja imapozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

Ključne riječi
jaja; zdravstvena vrijednost; dizajniranje kvalitete jaja; funkcionalna hrana

Hrčak ID: 179998

URI
https://hrcak.srce.hr/179998

[engleski] [njemački] [talijanski] [španjolski]

Posjeta: 695 *