hrcak mascot   Srce   HID

Prethodno priopćenje

TEORETSKE PRETPOSTAVKE I DEFINIRANJE KONCEPTUALNOG OKVIRA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA

Sandra Janković   ORCID icon orcid.org/0000-0003-0826-9461 ; Faculty of tourism and hospitality management, University of Rijeka, Opatija, Croatia

Puni tekst: hrvatski, pdf (3 MB) str. 161-177 preuzimanja: 240* citiraj
APA 6th Edition
Janković, S. (2005). TEORETSKE PRETPOSTAVKE I DEFINIRANJE KONCEPTUALNOG OKVIRA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA. Tourism and hospitality management, 11 (1), 161-177. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/181357
MLA 8th Edition
Janković, Sandra. "TEORETSKE PRETPOSTAVKE I DEFINIRANJE KONCEPTUALNOG OKVIRA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA." Tourism and hospitality management, vol. 11, br. 1, 2005, str. 161-177. https://hrcak.srce.hr/181357. Citirano 25.02.2021.
Chicago 17th Edition
Janković, Sandra. "TEORETSKE PRETPOSTAVKE I DEFINIRANJE KONCEPTUALNOG OKVIRA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA." Tourism and hospitality management 11, br. 1 (2005): 161-177. https://hrcak.srce.hr/181357
Harvard
Janković, S. (2005). 'TEORETSKE PRETPOSTAVKE I DEFINIRANJE KONCEPTUALNOG OKVIRA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA', Tourism and hospitality management, 11(1), str. 161-177. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/181357 (Datum pristupa: 25.02.2021.)
Vancouver
Janković S. TEORETSKE PRETPOSTAVKE I DEFINIRANJE KONCEPTUALNOG OKVIRA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA. Tourism and hospitality management [Internet]. 2005 [pristupljeno 25.02.2021.];11(1):161-177. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/181357
IEEE
S. Janković, "TEORETSKE PRETPOSTAVKE I DEFINIRANJE KONCEPTUALNOG OKVIRA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA", Tourism and hospitality management, vol.11, br. 1, str. 161-177, 2005. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/181357. [Citirano: 25.02.2021.]

Sažetak
Povećanje konkurencije ijačanje procesa globalizacije rezultiralo je smanjenjem prihoda i dobiti u hotelskoj industriji. To između ostalog nameće potrebu da hotelski menadžeri efikasnije upravljaju troškovima kako bi povećali profitabilnost i ostali konkurentni. Obračun troškova procesa metoda je koja hotelskim menadžerima pruža točne informacije o profitabilnosti proizvoda i usluga. Primjenom obračuna troškova procesa troškove proizvoda čine ukupni troškovi svih procesa uključenih u proizvodnju tog proizvoda tj. usluge. Ono predstavlja osnovu za poboljšanje korištenja resursa kao i izbjegavanje strateških grešaka upravljanja.

Ključne riječi
precjenjivanje i podcjenjivanje cijena koštanja; razvoj obračun troškova procesa; razlike američke i njemačke koncepcije

Hrčak ID: 181357

URI
https://hrcak.srce.hr/181357

Posjeta: 346 *