Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Probiotički fermentirani mliječni proizvodi

Adnan Tamime ; Dairy Science & Technology Consultant, 24 Queens Terrace, Ayr KA71DX, Scotland-United Kingdom
Rajka Božanić
Irena Rogelj


Puni tekst: hrvatski pdf 290 Kb

str. 111-134

preuzimanja: 4.309

citiraj


Sažetak

Fermentirani mliječni napitci su najpopularniji komercijalni industrijski proizvodi zbog unosa probiotičkih mikroba u ljudski probavni sustav. Stoga je u ovom radu dan pregled novijih spoznaja o probiotičkim fermentiranim mliječnim proizvodima. Obuhvaćen je povijesni pregled, komercijalni probiotički mikroorganizmi te proizvodi, njihova terapijska svojstva, mogućnosti poboljšanja kvalitete različitih tipova novorazvijenih mliječnih proizvoda kao i probiotički fermentirani proizvodi od kozjeg mlijeka.

Ključne riječi

probiotici; fermentirana mlijeka

Hrčak ID:

1675

URI

https://hrcak.srce.hr/1675

Datum izdavanja:

4.4.2003.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 7.032 *