hrcak mascot   Srce   HID

Kratko priopćenje

UTJECAJ KORIŠTENJA CACing METODA NA PRINOS ŠAMPINJONA

Nataša Romanjek Fajdetić ; Veleučilište u Slavonskom Brodu, Dr. M. Budaka 1, 35000 Slavonski Brod
Božica Japundžić-Palenkić ; Veleučilište u Slavonskom Brodu, Dr. M. Budaka 1, 35000 Slavonski Brod
Brigita Popović ; Poljoprivredni fakultet Sveučilišta u Osijeku, Osijek, Hrvatska
Josip Haramija ; Ministarstvo poljoprivrede, Matije Gubca 2, 48000 Koprivnica

Puni tekst: hrvatski, pdf (742 KB) str. 281-286 preuzimanja: 99* citiraj
APA 6th Edition
Romanjek Fajdetić, N., Japundžić-Palenkić, B., Popović, B. i Haramija, J. (2016). UTJECAJ KORIŠTENJA CACing METODA NA PRINOS ŠAMPINJONA. Agronomski glasnik, 78 (5-6), 281-286. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/184137
MLA 8th Edition
Romanjek Fajdetić, Nataša, et al. "UTJECAJ KORIŠTENJA CACing METODA NA PRINOS ŠAMPINJONA." Agronomski glasnik, vol. 78, br. 5-6, 2016, str. 281-286. https://hrcak.srce.hr/184137. Citirano 01.10.2020.
Chicago 17th Edition
Romanjek Fajdetić, Nataša, Božica Japundžić-Palenkić, Brigita Popović i Josip Haramija. "UTJECAJ KORIŠTENJA CACing METODA NA PRINOS ŠAMPINJONA." Agronomski glasnik 78, br. 5-6 (2016): 281-286. https://hrcak.srce.hr/184137
Harvard
Romanjek Fajdetić, N., et al. (2016). 'UTJECAJ KORIŠTENJA CACing METODA NA PRINOS ŠAMPINJONA', Agronomski glasnik, 78(5-6), str. 281-286. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/184137 (Datum pristupa: 01.10.2020.)
Vancouver
Romanjek Fajdetić N, Japundžić-Palenkić B, Popović B, Haramija J. UTJECAJ KORIŠTENJA CACing METODA NA PRINOS ŠAMPINJONA. Agronomski glasnik [Internet]. 2016 [pristupljeno 01.10.2020.];78(5-6):281-286. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/184137
IEEE
N. Romanjek Fajdetić, B. Japundžić-Palenkić, B. Popović i J. Haramija, "UTJECAJ KORIŠTENJA CACing METODA NA PRINOS ŠAMPINJONA", Agronomski glasnik, vol.78, br. 5-6, str. 281-286, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/184137. [Citirano: 01.10.2020.]

Sažetak
Cilj pokusa bio je ustanoviti postoji li razlika u prinosu šampinjona, ako se u proizvodnji koriste dvije CACing metode. U pokusu su korištene metoda sa „spawnom“ i metoda s proraslim kompostom. Rezultati pokusa pokazali su da nije bilo statistički značajne razlike između navedenih metoda. Stoga se može zaključiti da su obadvije metode dobre. Problem bi se mogao javiti kod umiješanja proraslog komposta u pokrivku zbog moguće zaraze patogenima, dok s druge strane „spawn“ materijal je skuplja opcija. Stoga bi možda ipak bolja bila opcija umiješanja „spawna“ s obzirom na sigurnost po pitanju patogena.

Ključne riječi
šampinjoni; kompost; CACing; spawn

Hrčak ID: 184137

URI
https://hrcak.srce.hr/184137

[engleski]

Posjeta: 210 *