Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

https://doi.org/10.31727/m.19.4.1

Ozon kao alternativni dezinficijens u prehrambenoj industriji

Martin Dobeic ; University of Ljubljana, Veterinary Faculty, Institute for Food Safety, Feed and Environment, Department for Environment and Animal Nutrition, Welfare and Hygiene


Puni tekst: engleski pdf 4.766 Kb

str. 346-352

preuzimanja: 799

citiraj


Sažetak

U prehrambenoj industriji dezinficijensi trebaju osigurati kvalitetu i mikrobiološku sigurnost hrane bez rizika za ljudsko zdravlje ili okoliš. Jedan od mogućih alternativnih i manje toksičnih dezinficijensa je ozon. Ozon je vrlo učinkovit dezinficijens i ekološki prihvatljiv na mnogim mjestima proizvodnje hrane, npr. na opremi i direktno na prehrambenim proizvodima

Ključne riječi

ozon; prehrambena industrija; sanitacija; dezinfekcija

Hrčak ID:

185175

URI

https://hrcak.srce.hr/185175

Datum izdavanja:

18.7.2017.

Podaci na drugim jezicima: engleski njemački talijanski španjolski

Posjeta: 2.319 *