hrcak mascot   Srce   HID

Prethodno priopćenje
https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2017.0408

Utjecaj dodatka ekstrakta maslačka, saharoze i starter kulture na viskoznost, sposobnost zadržavanja vode i pH jogurta

Shuwei Yao ; Northeast Agricultural University, College of Food Science, 59 Mucai Street, Gongbin Road, Harbin, Heilongjiang 150030, China
Siyu Xie ; China Agricultural University, College of Food Science and Nutritional Engineering, Beijing, 100083, China
Lianzhou Jiang ; Northeast Agricultural University, College of Food Science, 59 Mucai Street, Gongbin Road, Harbin, Heilongjiang 150030, China
Liang Li ; Northeast Agricultural University, College of Food Science, 59 Mucai Street, Gongbin Road, Harbin, Heilongjiang 150030, China

Puni tekst: engleski, pdf (228 KB) str. 305-311 preuzimanja: 380* citiraj
APA 6th Edition
Yao, S., Xie, S., Jiang, L. i Li, L. (2017). Effect of dandelion extract, sucrose and starter culture on the viscosity, water-holding capacity and pH of plain yogurt. Mljekarstvo, 67 (4), 305-311. https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2017.0408
MLA 8th Edition
Yao, Shuwei, et al. "Effect of dandelion extract, sucrose and starter culture on the viscosity, water-holding capacity and pH of plain yogurt." Mljekarstvo, vol. 67, br. 4, 2017, str. 305-311. https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2017.0408. Citirano 15.11.2019.
Chicago 17th Edition
Yao, Shuwei, Siyu Xie, Lianzhou Jiang i Liang Li. "Effect of dandelion extract, sucrose and starter culture on the viscosity, water-holding capacity and pH of plain yogurt." Mljekarstvo 67, br. 4 (2017): 305-311. https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2017.0408
Harvard
Yao, S., et al. (2017). 'Effect of dandelion extract, sucrose and starter culture on the viscosity, water-holding capacity and pH of plain yogurt', Mljekarstvo, 67(4), str. 305-311. https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2017.0408
Vancouver
Yao S, Xie S, Jiang L, Li L. Effect of dandelion extract, sucrose and starter culture on the viscosity, water-holding capacity and pH of plain yogurt. Mljekarstvo [Internet]. 2017 [pristupljeno 15.11.2019.];67(4):305-311. https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2017.0408
IEEE
S. Yao, S. Xie, L. Jiang i L. Li, "Effect of dandelion extract, sucrose and starter culture on the viscosity, water-holding capacity and pH of plain yogurt", Mljekarstvo, vol.67, br. 4, str. 305-311, 2017. [Online]. https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2017.0408

Sažetak
Ekstrakt maslačka je tradicionalni kineski lijek, a također ima i značajnu nutritivnu vrijednost. Cilj ovog istraživanja bio je ispitati optimalne uvjete fermentacije za dodavanje maslačka u jogurt korištenjem pojedinih faktorskih eksperimenata i ortogonalnog eksperimenta. Rezultati ove studije pokazali su da dodavanje ekstrakta maslačaka utječe na viskoznost, sposobnost zadržavanja vode i pH jogurta. Optimalni uvjeti za dodavanje maslačka u jogurt na temelju viskoznosti, vremena inkubacije, pH i senzorskog rezultata bili su 10 % saharoze, 0,3 % starter kulture, vrijeme inkubacije od 6,5 sati i dodatak 3 % ekstrakta maslačka. U ovoj studiji pripremljena je nova vrsta jogurta s dodatkom maslačka karakteriziranog visokom viskoznošću, dobrom sposobnošću zadržavanja vode i dobrim okusom.

Ključne riječi
maslačak; jogurt; viskoznost; kapacitet zadržavanja vode; pH

Hrčak ID: 186944

URI
https://hrcak.srce.hr/186944

[engleski]

Posjeta: 590 *