Skoči na glavni sadržaj

Prethodno priopćenje

https://doi.org/10.31727/m.19.6.3

Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa

Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Miljenko Šipraga ; Zavod za fiziologiju i radiobiologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Ana Shek Vugrovečki ; Zavod za fiziologiju i radiobiologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Bela Njari ; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu


Puni tekst: hrvatski pdf 2.718 Kb

str. 508-512

preuzimanja: 630

citiraj


Sažetak

U radu je opisana proizvodnja i kvaliteta mesnih pripravaka na bazi janjećeg mesa uz dodatak junetine. Meso je potjecalo od zdravih životinja, odabranih na osnovu biokemijskih pokazatelja, odnosno nalaza serumskih bjelančevina creske ovce. Proizvedene su četiri vrste pljeskavica različitih kombinacija janjetine i junetine. Uzorci pljeskavica sa samo 25% junetine u smjesi ocijenjeni su najvišim ocjenama za sve promatrane parametre senzorne pretrage.

Ključne riječi

mesni pripravci; kvaliteta; janjetina

Hrčak ID:

191049

URI

https://hrcak.srce.hr/191049

Datum izdavanja:

12.12.2017.

Podaci na drugim jezicima: engleski njemački talijanski španjolski

Posjeta: 1.801 *