hrcak mascot   Srce   HID

Prethodno priopćenje

Utjecaj načina zrenja na udjel vode u bezmasnoj tvari i na udjel masti u siru Trapistu

Slavko Kirin ; "Sirela", V. Sredice 11, 43000 Bjelovar

Puni tekst: hrvatski, pdf (41 KB) str. 237-245 preuzimanja: 570* citiraj
APA 6th Edition
Kirin, S. (2001). Utjecaj načina zrenja na udjel vode u bezmasnoj tvari i na udjel masti u siru Trapistu. Mljekarstvo, 51 (3), 237-245. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/1903
MLA 8th Edition
Kirin, Slavko. "Utjecaj načina zrenja na udjel vode u bezmasnoj tvari i na udjel masti u siru Trapistu." Mljekarstvo, vol. 51, br. 3, 2001, str. 237-245. https://hrcak.srce.hr/1903. Citirano 02.06.2020.
Chicago 17th Edition
Kirin, Slavko. "Utjecaj načina zrenja na udjel vode u bezmasnoj tvari i na udjel masti u siru Trapistu." Mljekarstvo 51, br. 3 (2001): 237-245. https://hrcak.srce.hr/1903
Harvard
Kirin, S. (2001). 'Utjecaj načina zrenja na udjel vode u bezmasnoj tvari i na udjel masti u siru Trapistu', Mljekarstvo, 51(3), str. 237-245. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/1903 (Datum pristupa: 02.06.2020.)
Vancouver
Kirin S. Utjecaj načina zrenja na udjel vode u bezmasnoj tvari i na udjel masti u siru Trapistu. Mljekarstvo [Internet]. 2001 [pristupljeno 02.06.2020.];51(3):237-245. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/1903
IEEE
S. Kirin, "Utjecaj načina zrenja na udjel vode u bezmasnoj tvari i na udjel masti u siru Trapistu", Mljekarstvo, vol.51, br. 3, str. 237-245, 2001. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/1903. [Citirano: 02.06.2020.]

Sažetak
U radu je istraživan utjecaj načina zrenja na udjel vode u bezmasnoj tvari i na udjel masti u siru Trapistu. U sadašnjoj proizvodnji (Lura, Tvornica Bjelovar), sir Trapist zrije na prirodan način s oblikovanjem kore, te vakuumski upakiran u termoskupljajuče plastične vrećice, čime se dobije sir bez kore. Utvrđeno je da spomenuti načini zrenja uvjetuju signifikantne razlike u udjelu vode u bezmasnoj tvari sira. On je 5,34 % viši kod sira Trapista u vrećici u odnosu na sir Trapist s korom. Udjel masti viši je pak za 6,13 % kod sira Trapista s korom.

Ključne riječi
udjel vode u bezmasnoj tvari sira; udjel masti u siru; klasično zrenje sira; zrenje sira u plastičnoj vrećici

Hrčak ID: 1903

URI
https://hrcak.srce.hr/1903

[engleski]

Posjeta: 1.053 *