hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

Funkcionalna hrana OMEGA-3 konzumna jaja

Gordana Kralik ; Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Puni tekst: hrvatski, pdf (357 KB) str. 279-280 preuzimanja: 35* citiraj
APA 6th Edition
Kralik, G. (2019). Funkcionalna hrana OMEGA-3 konzumna jaja. Annual of the Croatian Academy of Engineering, (22), 279-280. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/221877
MLA 8th Edition
Kralik, Gordana. "Funkcionalna hrana OMEGA-3 konzumna jaja." Annual of the Croatian Academy of Engineering, vol. , br. 22, 2019, str. 279-280. https://hrcak.srce.hr/221877. Citirano 29.10.2020.
Chicago 17th Edition
Kralik, Gordana. "Funkcionalna hrana OMEGA-3 konzumna jaja." Annual of the Croatian Academy of Engineering , br. 22 (2019): 279-280. https://hrcak.srce.hr/221877
Harvard
Kralik, G. (2019). 'Funkcionalna hrana OMEGA-3 konzumna jaja', Annual of the Croatian Academy of Engineering, (22), str. 279-280. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/221877 (Datum pristupa: 29.10.2020.)
Vancouver
Kralik G. Funkcionalna hrana OMEGA-3 konzumna jaja. Annual of the Croatian Academy of Engineering [Internet]. 2019 [pristupljeno 29.10.2020.];(22):279-280. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/221877
IEEE
G. Kralik, "Funkcionalna hrana OMEGA-3 konzumna jaja", Annual of the Croatian Academy of Engineering, vol., br. 22, str. 279-280, 2019. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/221877. [Citirano: 29.10.2020.]

Sažetak
Omega 3 masne kiseline važna su strukturna komponenta tkiva, pomažu u regulaciji niza bioloških funkcija i neophodne su za normalan rast i razvoj. Budući da ih ljudski organizam ne može samostalno sintetizirati, a pripadaju esencijalnim masnim kiselinama, nužno ih je u organizam unositi odgovarajućom hranom u poželjnom omjeru. Klinički je dokazano njihovo pozitivno djelovanje na cjelokupno zdravlje pa ih smatramo bioaktivnim masnim kiselinama. Neophodne4 su u kvalitetnoj uravnoteženoj prehrani.

Ključne riječi
Omega-3; jaja; bioaktivne masne kiseline

Hrčak ID: 221877

URI
https://hrcak.srce.hr/221877

Posjeta: 85 *