hrcak mascot   Srce   HID

Prethodno priopćenje

PROBLEMI ISPODPROSJEČNE PROIZVODNOSTI RADA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU: NAČINI ZA POBOLJŠANJE EFIKASNOSTI

Vesna Borković   ORCID icon orcid.org/0000-0003-0137-4007 ; Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu Dubrovnik

Puni tekst: hrvatski, pdf (10 MB) str. 203-216 preuzimanja: 70* citiraj
APA 6th Edition
Borković, V. (1995). PROBLEMI ISPODPROSJEČNE PROIZVODNOSTI RADA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU: NAČINI ZA POBOLJŠANJE EFIKASNOSTI. Ekonomska misao i praksa, 4 (2), 203-216. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/222050
MLA 8th Edition
Borković, Vesna. "PROBLEMI ISPODPROSJEČNE PROIZVODNOSTI RADA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU: NAČINI ZA POBOLJŠANJE EFIKASNOSTI." Ekonomska misao i praksa, vol. 4, br. 2, 1995, str. 203-216. https://hrcak.srce.hr/222050. Citirano 19.09.2021.
Chicago 17th Edition
Borković, Vesna. "PROBLEMI ISPODPROSJEČNE PROIZVODNOSTI RADA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU: NAČINI ZA POBOLJŠANJE EFIKASNOSTI." Ekonomska misao i praksa 4, br. 2 (1995): 203-216. https://hrcak.srce.hr/222050
Harvard
Borković, V. (1995). 'PROBLEMI ISPODPROSJEČNE PROIZVODNOSTI RADA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU: NAČINI ZA POBOLJŠANJE EFIKASNOSTI', Ekonomska misao i praksa, 4(2), str. 203-216. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/222050 (Datum pristupa: 19.09.2021.)
Vancouver
Borković V. PROBLEMI ISPODPROSJEČNE PROIZVODNOSTI RADA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU: NAČINI ZA POBOLJŠANJE EFIKASNOSTI. Ekonomska misao i praksa [Internet]. 1995 [pristupljeno 19.09.2021.];4(2):203-216. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/222050
IEEE
V. Borković, "PROBLEMI ISPODPROSJEČNE PROIZVODNOSTI RADA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU: NAČINI ZA POBOLJŠANJE EFIKASNOSTI", Ekonomska misao i praksa, vol.4, br. 2, str. 203-216, 1995. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/222050. [Citirano: 19.09.2021.]

Sažetak
Budući da se u ugostiteljstvu i turizmu ostvaruje ispodprosječna proizvodnost rada, u članku se istražuju mogućnosti i predlažu načini za poboljšanje uspješnosti. Nastoje se razjasniti konceptualne poteškoće praćenja i primjene programa poboljšanja proizvodnosti rada i ukazati na prednosti korištenja modela prognoziranja kretanja turističke potražnje i fleksibilnog prilagođavanja potrebnog broja radnika promjenama obujma poslovanja.

Ključne riječi
proizvodnost rada; ugostiteljstvo i turizam; standardi rada; predviđanje potražnje

Hrčak ID: 222050

URI
https://hrcak.srce.hr/222050

Posjeta: 150 *