Skoči na glavni sadržaj

Prethodno priopćenje

ODREĐIVANJE CIJENE - TEORIJA I PRAKSA

Smiljan Jurin


Puni tekst: hrvatski pdf 21.845 Kb

str. 111-133

preuzimanja: 398

citiraj


Sažetak

Analiziraju se tri, u praksi najčešće prisutne, metode određivanja cijene (marža na troškove; analiza prirasta profita i diskriminacija cijena) namjerom da se raspravi može li se pomiriti protuslovlje između temeljnih poruka mikroekonomske teorije i prakse poduzeća u području određivanja cijene. Opći je nalaz provedene analize, da je to protuslovlje više prividno nego stvarno.

Ključne riječi

teorija određivanja cijene; raspoređeni prosječni ukupni troškovi; Amoroso-Robinson formula; diskriminacija cijena; potrošačev višak

Hrčak ID:

222070

URI

https://hrcak.srce.hr/222070

Datum izdavanja:

11.6.1996.

Posjeta: 1.224 *