Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma

Sandra Kantar orcid id orcid.org/0000-0003-0992-0383 ; Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
Gordana Pintarić ; Križevci
Kristina Svržnjak orcid id orcid.org/0000-0002-0064-1735 ; Visoko gospodarsko učilište u Križevcima


Puni tekst: hrvatski pdf 490 Kb

str. 205-216

preuzimanja: 416

citiraj


Sažetak

U radu se prikazuju potencijali gastronomske ponude Podravine za razvoj ruralnog turizma i gastroturizma. Gastronomska ponuda Podravine je vrlo raznolika i očuvana, te odražava kulturu življenja i rada minulih razdoblja. Provedbom intervjua sa stručnjacima koji su povezani sa istraživačkom temom dobivena su afirmativna mišljenja o prepoznatljivosti tradicionalnih podravskih jela od kojih se najveći naglasak stavlja na hajdinu i ječmenu kašu, jela od koprive, te Bregofsku pitu. Najveću ulogu u jačanju gastronomske ponude imaju turističke zajednice, udruge i osviješteni konzumenti podravskih jela, a gastronomska ponuda može se unaprijediti putem udruživanja seljačkih gospodarstava koja u svojoj ponudi imaju tradicionalna podravska jela po prihvatljivoj cijeni, ciljanim gastronomskim manifestacijama koje populariziraju podravska jela, te korištenjem namirnica koje su proizvedene na vlastitim poljoprivrednim gospodarstvima.

Ključne riječi

gastronomska ponuda; Podravina; ruralni turizam; intervju

Hrčak ID:

223359

URI

https://hrcak.srce.hr/223359

Datum izdavanja:

1.6.2019.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.246 *