hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Kakvoća i zdravstvena ispravnost mesa šarana iz intenzivnog uzgoja

Alan Fleck ; Veterinarska ambulanta "Goldi", Preradovićeva 26, Zagreb
Mirza Hadžiosmanović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55
Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55
Nevijo Zdolec ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55
Ivana Filipović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55

Puni tekst: hrvatski, pdf (353 KB) str. 229-233 preuzimanja: 838* citiraj
APA 6th Edition
Fleck, A., Hadžiosmanović, M., Cvrtila, Ž., Zdolec, N., Filipović, I. i Kozačinski, L. (2007). Kakvoća i zdravstvena ispravnost mesa šarana iz intenzivnog uzgoja. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, IX (4), 229-233. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/21288
MLA 8th Edition
Fleck, Alan, et al. "Kakvoća i zdravstvena ispravnost mesa šarana iz intenzivnog uzgoja." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. IX, br. 4, 2007, str. 229-233. https://hrcak.srce.hr/21288. Citirano 18.07.2019.
Chicago 17th Edition
Fleck, Alan, Mirza Hadžiosmanović, Željka Cvrtila, Nevijo Zdolec, Ivana Filipović i Lidija Kozačinski. "Kakvoća i zdravstvena ispravnost mesa šarana iz intenzivnog uzgoja." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu IX, br. 4 (2007): 229-233. https://hrcak.srce.hr/21288
Harvard
Fleck, A., et al. (2007). 'Kakvoća i zdravstvena ispravnost mesa šarana iz intenzivnog uzgoja', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, IX(4), str. 229-233. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/21288 (Datum pristupa: 18.07.2019.)
Vancouver
Fleck A, Hadžiosmanović M, Cvrtila Ž, Zdolec N, Filipović I, Kozačinski L. Kakvoća i zdravstvena ispravnost mesa šarana iz intenzivnog uzgoja. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2007 [pristupljeno 18.07.2019.];IX(4):229-233. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21288
IEEE
A. Fleck, M. Hadžiosmanović, Ž. Cvrtila, N. Zdolec, I. Filipović i L. Kozačinski, "Kakvoća i zdravstvena ispravnost mesa šarana iz intenzivnog uzgoja", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.IX, br. 4, str. 229-233, 2007. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21288. [Citirano: 18.07.2019.]

Sažetak
U radu su prikazani rezultati senzornih, mikrobioloških i kemijskih pretraga mesa šarana iz intenzivnog uzgoja. Za potrebe istraživanja uzorkovano je 10 primjeraka šarana prosječene mase 2092 g. Organoleptičkom pretragom svi su uzorci ocijenjeni svježom ribom. Na osnovi rezultata mikrobiološke pretrage mesa šarana zaključujemo da 20% uzoraka zadovoljava odredbe Pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice (NN RH 125/03, 40/01, 20/01). Količina bjelančevina u uzorcima šarana prosječno je iznosila 17,17 %, masti 10,56 %, vode 69,93 % i pepela 1,25%.

Hrčak ID: 21288

URI
https://hrcak.srce.hr/21288

[engleski]

Posjeta: 1.155 *