hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Važnije dijagnoze i njihova procjena pri pregledu peradi

Peter Popelka ; University of Veterinary Medicine, Department of Food Hygiene and Technology, Komenskeho 73, 041 81 Košice, Slovak Republic
Slavomir Marcincak ; University of Veterinary Medicine, Department of Food Hygiene and Technology, Komenskeho 73, 041 81 Košice, Slovak Republic
Jozef Nagy ; University of Veterinary Medicine, Department of Food Hygiene and Technology, Komenskeho 73, 041 81 Košice, Slovak Republic

Puni tekst: engleski, pdf (309 KB) str. 235-238 preuzimanja: 542* citiraj
APA 6th Edition
Popelka, P., Marcincak, S. i Nagy, J. (2007). The major diagnosis and their judgement at poultry inspection. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, IX (4), 235-238. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/21289
MLA 8th Edition
Popelka, Peter, et al. "The major diagnosis and their judgement at poultry inspection." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. IX, br. 4, 2007, str. 235-238. https://hrcak.srce.hr/21289. Citirano 17.07.2019.
Chicago 17th Edition
Popelka, Peter, Slavomir Marcincak i Jozef Nagy. "The major diagnosis and their judgement at poultry inspection." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu IX, br. 4 (2007): 235-238. https://hrcak.srce.hr/21289
Harvard
Popelka, P., Marcincak, S., i Nagy, J. (2007). 'The major diagnosis and their judgement at poultry inspection', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, IX(4), str. 235-238. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/21289 (Datum pristupa: 17.07.2019.)
Vancouver
Popelka P, Marcincak S, Nagy J. The major diagnosis and their judgement at poultry inspection. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2007 [pristupljeno 17.07.2019.];IX(4):235-238. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21289
IEEE
P. Popelka, S. Marcincak i J. Nagy, "The major diagnosis and their judgement at poultry inspection", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.IX, br. 4, str. 235-238, 2007. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21289. [Citirano: 17.07.2019.]

Sažetak
Pri pregledu mesa i organa peradi nakon klanja u obzir se mora uzeti nalaz pregleda životinja prije klanja. Pregled trupova i organa na liniji klanja obavlja se bez odgode neposredno nakon klanja pri čemu treba postupke palpacije i zasijecanja mesa svesti na najmanju mjeru radi smanjenja stupnja kontaminacije. U radu je opisan postupak klaoničke obrade i utjecaj tehnoloških propusta na higijensku ispravnost mesa peradi. Navedeni su principi prosuđivanja ispravnosti mesa kod nalaza organskih i zaraznih bolesti peradi.

Ključne riječi
perad; pregled nakon klanja; procjena

Hrčak ID: 21289

URI
https://hrcak.srce.hr/21289

[engleski]

Posjeta: 878 *