hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Chemical composition of pheasant capon's meat

Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Mirza Hadžiosmanović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Nevijo Zdolec ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Ivana Filipović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Krešimir Severin ; Zavod za biologiju, patologiju i uzgoj divljači, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Tomislav Mašek ; Zavod za hranidbu, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (344 KB) str. 148-151 preuzimanja: 637* citiraj
APA 6th Edition
Cvrtila, Ž., Hadžiosmanović, M., Kozačinski, L., Zdolec, N., Filipović, I., Severin, K. i Mašek, T. (2007). Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, IX (3), 148-151. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/21309
MLA 8th Edition
Cvrtila, Željka, et al. "Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. IX, br. 3, 2007, str. 148-151. https://hrcak.srce.hr/21309. Citirano 24.08.2019.
Chicago 17th Edition
Cvrtila, Željka, Mirza Hadžiosmanović, Lidija Kozačinski, Nevijo Zdolec, Ivana Filipović, Krešimir Severin i Tomislav Mašek. "Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu IX, br. 3 (2007): 148-151. https://hrcak.srce.hr/21309
Harvard
Cvrtila, Ž., et al. (2007). 'Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, IX(3), str. 148-151. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/21309 (Datum pristupa: 24.08.2019.)
Vancouver
Cvrtila Ž, Hadžiosmanović M, Kozačinski L, Zdolec N, Filipović I, Severin K i sur. Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2007 [pristupljeno 24.08.2019.];IX(3):148-151. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21309
IEEE
Ž. Cvrtila, et al., "Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.IX, br. 3, str. 148-151, 2007. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21309. [Citirano: 24.08.2019.]

Sažetak
Effects of castration on the quality of pheasant capons’ meat and basic chemical composition were investigated. All pheasants included in the study originated from an intensive production farm. Roosters were castrated at the age of 8 and 12 weeks. The chemical analysis of the meat included assessment of water, fat, protein and ash content. Correspondingly, results of the chemical analysis showed increased fat content as the result of castration.

Ključne riječi
pheasant capon; chemical analysis

Hrčak ID: 21309

URI
https://hrcak.srce.hr/21309

[hrvatski]

Posjeta: 1.095 *