hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Revizija subjekata u proizvodnji hrane

Pavel Bystrický ; Department of Food Hygiene and Technology, University of Veterinary Medicine, Košice, Slovakia
Igor Mráz ; Department of Food Technology and Processing, LIKO Bratislava a.s., Bratislava, Slovakia
D. Máté ; Department of Food Hygiene and Technology, University of Veterinary Medicine, Košice, Slovakia

Puni tekst: engleski, pdf (354 KB) str. 162-168 preuzimanja: 262* citiraj
APA 6th Edition
Bystrický, P., Mráz, I. i Máté, D. (2007). Auditing the food buisness establishments by the controlling authorities. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, IX (3), 162-168. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/21312
MLA 8th Edition
Bystrický, Pavel, et al. "Auditing the food buisness establishments by the controlling authorities." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. IX, br. 3, 2007, str. 162-168. https://hrcak.srce.hr/21312. Citirano 19.08.2019.
Chicago 17th Edition
Bystrický, Pavel, Igor Mráz i D. Máté. "Auditing the food buisness establishments by the controlling authorities." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu IX, br. 3 (2007): 162-168. https://hrcak.srce.hr/21312
Harvard
Bystrický, P., Mráz, I., i Máté, D. (2007). 'Auditing the food buisness establishments by the controlling authorities', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, IX(3), str. 162-168. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/21312 (Datum pristupa: 19.08.2019.)
Vancouver
Bystrický P, Mráz I, Máté D. Auditing the food buisness establishments by the controlling authorities. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2007 [pristupljeno 19.08.2019.];IX(3):162-168. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21312
IEEE
P. Bystrický, I. Mráz i D. Máté, "Auditing the food buisness establishments by the controlling authorities", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.IX, br. 3, str. 162-168, 2007. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21312. [Citirano: 19.08.2019.]

Sažetak
Najozbiljniji izazov u radu kontrolnih nadležnih tijela bit će sustav revizije. To se posebice odnosi na pripremu potrebnih obrazaca i obuke revizora s ciljem uvođenja objektivnosti i transparentnosti.
Posebno značenje imaju evidnecije kako bi se udovoljilo zahhtjevima proizvodnje sigurne hrane, ne samo u vrijeme revizije, nego i kada kontrolna nadzorna tijela nisu prisutna.
Komunikacija je temelj uspjeha. Sve zainteresirane strane svoje prosudbe će donositi u skladu s ciljevima obuhvaćenima Zakonom o hrani (kao i zakonima o dobrobiti životinja, kada je to potrebno).

Hrčak ID: 21312

URI
https://hrcak.srce.hr/21312

[engleski]

Posjeta: 512 *