hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Bakteriološka ispravnost usoljenih svinjskih crijeva sa zagrebačkih tržnica

Božica Tačković
Branimir Mioković ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Slava Majić ; Veterinarska stanica grada Zagreba, Heinzelova 68, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (279 KB) str. 34-37 preuzimanja: 2.629* citiraj
APA 6th Edition
Tačković, B., Mioković, B., Kozačinski, L. i Majić, S. (2006). Bakteriološka ispravnost usoljenih svinjskih crijeva sa zagrebačkih tržnica. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VIII (1), 34-37. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/21883
MLA 8th Edition
Tačković, Božica, et al. "Bakteriološka ispravnost usoljenih svinjskih crijeva sa zagrebačkih tržnica." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. VIII, br. 1, 2006, str. 34-37. https://hrcak.srce.hr/21883. Citirano 15.08.2020.
Chicago 17th Edition
Tačković, Božica, Branimir Mioković, Lidija Kozačinski i Slava Majić. "Bakteriološka ispravnost usoljenih svinjskih crijeva sa zagrebačkih tržnica." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu VIII, br. 1 (2006): 34-37. https://hrcak.srce.hr/21883
Harvard
Tačković, B., et al. (2006). 'Bakteriološka ispravnost usoljenih svinjskih crijeva sa zagrebačkih tržnica', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VIII(1), str. 34-37. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/21883 (Datum pristupa: 15.08.2020.)
Vancouver
Tačković B, Mioković B, Kozačinski L, Majić S. Bakteriološka ispravnost usoljenih svinjskih crijeva sa zagrebačkih tržnica. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2006 [pristupljeno 15.08.2020.];VIII(1):34-37. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21883
IEEE
B. Tačković, B. Mioković, L. Kozačinski i S. Majić, "Bakteriološka ispravnost usoljenih svinjskih crijeva sa zagrebačkih tržnica", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.VIII, br. 1, str. 34-37, 2006. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21883. [Citirano: 15.08.2020.]

Sažetak
U radu su prikazani rezultati mikrobiološke pretrage usoljenih svinjskih crijeva. Ukupni broj mikroorganizama kretao se od 4,18±1,32 log10cfu/g do 7,0±0,67 log10cfu/g. Salmonella spp., L. monocytogenes, E.coli i S. Aureus nisu utvrđeni. C. perfringens izoliran je u 3 pretražena uzorka (1,5%). Kvasci su utvrđeni u 13 uzoraka soljenih crijeva.

Ključne riječi
usoljena svinjska crijeva; halofilne bakterije

Hrčak ID: 21883

URI
https://hrcak.srce.hr/21883

[engleski]

Posjeta: 2.904 *