Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Quality of lamb meat

Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Mirza Hadžiosmanović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Nevijo Zdolec ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Ivana Filipović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 458 Kb

str. 114-120

preuzimanja: 1.841

citiraj


Sažetak

Quality of lamb meat is of great interest to producers, consumers and scientists. Lamb meat quality is influenced by several factors, such as breed, sex, type of breeding, feeding etc. Nevertheless other factors could influence meat quality such as pre-slaughter stress, slaughter regime, carcass cooling rate and ageing regime. In this paper some physical and chemical parameters of the lamb meat quality are presented.

Ključne riječi

lamb meat; quality

Hrčak ID:

22011

URI

https://hrcak.srce.hr/22011

Datum izdavanja:

15.4.2007.

Podaci na drugim jezicima: hrvatski

Posjeta: 2.637 *