Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Krvavice

Tomislav Majić ; Veterinarska stanica grada Zagreba, Heinzelova 68, Zagreb
Mario Škrivanko ; Hrvatski veterinarski institut, Veterinarski zavod Vinkovci
Mirza Hadžiosmanović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 265 Kb

str. 86-89

preuzimanja: 7.818

citiraj


Sažetak

U radu je prikazana proizvodnja krvavica, tradicionalnih kobasičarskih proizvoda u Hrvatskoj te uspoređena s industrijskom proizvodnjom. Recepture za proizvodnju krvavica u domaćinstvu se razlikuju, ovisno o kraju u kojem se proizvode. Krvavice proizvedene u domaćinstvima veoma često se kao višak proizvoda stavljaju na tržište. Kako su to proizvodi najčešće proizvedeni bez nadzora postavlja se pitanje njihove sigurnosti i rizika za zdravlje potrošača.

Ključne riječi

krvavice; tradicionalna proizvodnja; industrijska proizvodnja

Hrčak ID:

22159

URI

https://hrcak.srce.hr/22159

Datum izdavanja:

15.3.2006.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 8.892 *