hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad
https://doi.org/10.31727/m.22.4.3

Microalgae as a source of omega-3 fatty acids in the broilers' feeding

Ana Zelić ; Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Sveučilište J.J. Strossmayera, Osijek, Hrvatska
Zlata Kralik ; Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Sveučilište J.J. Strossmayera, Osijek, Hrvatska
Gordana Kralik ; Nutricin j.d.o.o., Darda, Hrvatska
Danica Hanžek ; Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Sveučilište J.J. Strossmayera, Osijek, Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (4 MB) str. 274-282 preuzimanja: 25* citiraj
APA 6th Edition
Zelić, A., Kralik, Z., Kralik, G. i Hanžek, D. (2020). Mikroalge kao izvor omega-3 masnih kiselina u hranidbi tovnih pilića. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XXII (4), 274-282. https://doi.org/10.31727/m.22.4.3
MLA 8th Edition
Zelić, Ana, et al. "Mikroalge kao izvor omega-3 masnih kiselina u hranidbi tovnih pilića." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XXII, br. 4, 2020, str. 274-282. https://doi.org/10.31727/m.22.4.3. Citirano 20.09.2020.
Chicago 17th Edition
Zelić, Ana, Zlata Kralik, Gordana Kralik i Danica Hanžek. "Mikroalge kao izvor omega-3 masnih kiselina u hranidbi tovnih pilića." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XXII, br. 4 (2020): 274-282. https://doi.org/10.31727/m.22.4.3
Harvard
Zelić, A., et al. (2020). 'Mikroalge kao izvor omega-3 masnih kiselina u hranidbi tovnih pilića', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XXII(4), str. 274-282. https://doi.org/10.31727/m.22.4.3
Vancouver
Zelić A, Kralik Z, Kralik G, Hanžek D. Mikroalge kao izvor omega-3 masnih kiselina u hranidbi tovnih pilića. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2020 [pristupljeno 20.09.2020.];XXII(4):274-282. https://doi.org/10.31727/m.22.4.3
IEEE
A. Zelić, Z. Kralik, G. Kralik i D. Hanžek, "Mikroalge kao izvor omega-3 masnih kiselina u hranidbi tovnih pilića", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XXII, br. 4, str. 274-282, 2020. [Online]. https://doi.org/10.31727/m.22.4.3

Sažetak
Poultry meat is a significant animal product in the diet population. Muscle tissue is rich in protein and is characterized by low fat content, and is classified as a dietary product. Microalgae are a rich source of omega-3 fatty acids, especially docosahexaenoic (DHA), and in smaller amounts eicosapentaenoic (EPA). Of particular importance for poultry industry are recent studies in which microalgae biomass is effectively used in the poultry products production that are enriched with long chain polyunsaturated fatty acids (LC-PUFA n-3). The aim of this study is presenting the fatty acid profile in microalgae and exploring the possibilities of enriching the poultry meat with omega-3 fatty acids by adding microalgae to the mixtures for chickens fattening. The paper presents an overview of previous research on the deposition of n-3 PUFA using microalgae in broiler feed.

Ključne riječi
microalgae, chicken meat, omega-3 PUFA, DHA

Hrčak ID: 241634

URI
https://hrcak.srce.hr/241634

[hrvatski] [njemački] [talijanski] [španjolski]

Posjeta: 76 *