hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Chemical composition of fish meat

Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (478 KB) str. 365-370 preuzimanja: 6.207* citiraj
APA 6th Edition
Cvrtila, Ž. i Kozačinski, L. (2006). Kemijski sastav mesa riba. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VIII (6), 365-370. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/22462
MLA 8th Edition
Cvrtila, Željka i Lidija Kozačinski. "Kemijski sastav mesa riba." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. VIII, br. 6, 2006, str. 365-370. https://hrcak.srce.hr/22462. Citirano 18.08.2019.
Chicago 17th Edition
Cvrtila, Željka i Lidija Kozačinski. "Kemijski sastav mesa riba." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu VIII, br. 6 (2006): 365-370. https://hrcak.srce.hr/22462
Harvard
Cvrtila, Ž., i Kozačinski, L. (2006). 'Kemijski sastav mesa riba', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VIII(6), str. 365-370. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/22462 (Datum pristupa: 18.08.2019.)
Vancouver
Cvrtila Ž, Kozačinski L. Kemijski sastav mesa riba. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2006 [pristupljeno 18.08.2019.];VIII(6):365-370. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/22462
IEEE
Ž. Cvrtila i L. Kozačinski, "Kemijski sastav mesa riba", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.VIII, br. 6, str. 365-370, 2006. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/22462. [Citirano: 18.08.2019.]

Sažetak
Fish meat is of low energy value when compared with meat of mammals used in human nutrition, but it is of high nutritive significance. Fish as food presents one of the main sources of animal proteins. It is characterised by abundant fat and protein composition containing numerous essential amino acids and fatty acids, which are indispensable to the human body for proper development of metabolic functions. When compared with meat of other animals, fish meat has very little connective tissue and does not contain elastin. All these characteristics make fish meat an excellent dietetic food product and very valuable in human nutrition.

Ključne riječi
Fish meat; chemical composition

Hrčak ID: 22462

URI
https://hrcak.srce.hr/22462

[hrvatski]

Posjeta: 8.855 *