hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Quantity of cholesterol in butter from Zagreb market

Željka Cvrtila ; Veterinarski fakultet, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Bela Njari
Davorin Bažulić
Mirza Hadžiosmanović
Branimir Mioković
Lidija Kozačinski
Darinka Pranjić

Puni tekst: hrvatski, pdf (217 KB) str. 27-34 preuzimanja: 1.041* citiraj
APA 6th Edition
Cvrtila, Ž., Njari, B., Bažulić, D., Hadžiosmanović, M., Mioković, B., Kozačinski, L. i Pranjić, D. (2001). Količina kolesterola u maslacu sa zagrebačkog tržišta. Mljekarstvo, 51 (1), 27-34. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/1790
MLA 8th Edition
Cvrtila, Željka, et al. "Količina kolesterola u maslacu sa zagrebačkog tržišta." Mljekarstvo, vol. 51, br. 1, 2001, str. 27-34. https://hrcak.srce.hr/1790. Citirano 21.01.2021.
Chicago 17th Edition
Cvrtila, Željka, Bela Njari, Davorin Bažulić, Mirza Hadžiosmanović, Branimir Mioković, Lidija Kozačinski i Darinka Pranjić. "Količina kolesterola u maslacu sa zagrebačkog tržišta." Mljekarstvo 51, br. 1 (2001): 27-34. https://hrcak.srce.hr/1790
Harvard
Cvrtila, Ž., et al. (2001). 'Količina kolesterola u maslacu sa zagrebačkog tržišta', Mljekarstvo, 51(1), str. 27-34. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/1790 (Datum pristupa: 21.01.2021.)
Vancouver
Cvrtila Ž, Njari B, Bažulić D, Hadžiosmanović M, Mioković B, Kozačinski L i sur. Količina kolesterola u maslacu sa zagrebačkog tržišta. Mljekarstvo [Internet]. 2001 [pristupljeno 21.01.2021.];51(1):27-34. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/1790
IEEE
Ž. Cvrtila, et al., "Količina kolesterola u maslacu sa zagrebačkog tržišta", Mljekarstvo, vol.51, br. 1, str. 27-34, 2001. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/1790. [Citirano: 21.01.2021.]

Sažetak
In this article the quantity of cholesterol in butter - a representative of
dairy products with known high quantity of milk fat, is determined. The results show that the quantity of milk fats for the butter samples from domestic production (n=17) was 83.9 %, and from the industrial production (n=5) 85.2 %. Average cholesterol quantities, in before mentioned samples, were 227 mg/100g or 22 mg of cholesterol per 100 g of sample. The results show that the increase of milk fats does not strictly influence cholesterol increase in the individual butter sample.

Ključne riječi
cholesterol; butter

Hrčak ID: 1790

URI
https://hrcak.srce.hr/1790

[hrvatski]

Posjeta: 1.538 *