hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Učinci različitih razina fenofibrata na senzorska svojstva i profil masnih kiselina mesa prsa brojlera

Maryam Azizi-Chekosari ; Department of Animal Science, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
Mehrdad Bouyeh ; Department of Animal Science, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
Alireza Seidavi ; Department of Animal Science, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran

Puni tekst: engleski, pdf (3 MB) str. 350-356 preuzimanja: 0* citiraj
APA 6th Edition
Azizi-Chekosari, M., Bouyeh, M. i Seidavi, A. (2020). Effects of different levels of fenofibrate on sensory properties and fatty acids profile of breast meat of broilers. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XXII (5), 350-356. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/245052
MLA 8th Edition
Azizi-Chekosari, Maryam, et al. "Effects of different levels of fenofibrate on sensory properties and fatty acids profile of breast meat of broilers." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XXII, br. 5, 2020, str. 350-356. https://hrcak.srce.hr/245052. Citirano 21.10.2020.
Chicago 17th Edition
Azizi-Chekosari, Maryam, Mehrdad Bouyeh i Alireza Seidavi. "Effects of different levels of fenofibrate on sensory properties and fatty acids profile of breast meat of broilers." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XXII, br. 5 (2020): 350-356. https://hrcak.srce.hr/245052
Harvard
Azizi-Chekosari, M., Bouyeh, M., i Seidavi, A. (2020). 'Effects of different levels of fenofibrate on sensory properties and fatty acids profile of breast meat of broilers', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XXII(5), str. 350-356. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/245052 (Datum pristupa: 21.10.2020.)
Vancouver
Azizi-Chekosari M, Bouyeh M, Seidavi A. Effects of different levels of fenofibrate on sensory properties and fatty acids profile of breast meat of broilers. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2020 [pristupljeno 21.10.2020.];XXII(5):350-356. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/245052
IEEE
M. Azizi-Chekosari, M. Bouyeh i A. Seidavi, "Effects of different levels of fenofibrate on sensory properties and fatty acids profile of breast meat of broilers", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XXII, br. 5, str. 350-356, 2020. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/245052. [Citirano: 21.10.2020.]

Sažetak
Istraživanjem smo na potpuno randomiziranom uzorku 10 jednodnevnih muških pilića komercijalnog hibrida Ross308, u tri ciklusa i četiri ponavljanja, tijekom 42 dana, procijenili učinak različitih razina fenofibrata na značajke mesa brojlera. Bazalnoj prehrani u pojedinom je ciklusu dodana jedna od tri različite razine fenofibrata (0, 50 i 100 mg/kg). Analiza učinaka provedena je uporabom programa za statističku analizu SAS, dok je usporedba srednjih vrijednost izvršena Duncanovim testom višestrukog raspona uz vjerojatnost pogreške od 5 %. Rezultati ukazuju da dodatak fenofirbrata poboljšava značajke okusa pilećih prsa, pri čemu je dodatak od 100 mg/kg fenofibrata, u usporedbi s kontrolnom skupinom (P<0,05), značajno poboljšao okus pilećih prsa. Dodatak fenofibrata povećao je udio oleinske i linolne kiseline, a smanjio udio zasićenih masnih kiselina, poput palmitinske i stearinske kiseline, u pilećim prsima.

Ključne riječi
meso, pilić, oleinska kiselina, fibrinska kiselina

Hrčak ID: 245052

URI
https://hrcak.srce.hr/245052

[engleski] [njemački] [talijanski] [španjolski]

Posjeta: 0 *