hrcak mascot   Srce   HID

Kratko priopćenje

Proizvodni rezultati i kakvoća okusa mesa pilića koji u prehrani nisu dobivali životinjske bjelančevine

C. Varga ; Perutnina Ptuj d.d., Slovenija
V. Strelec ; Perutnina Ptuj d.d., Slovenija
M. Volk ; Fakulteta za kmetijstvo, Univerze v Mariboru, Slovenija

Puni tekst: hrvatski, pdf (246 KB) str. 30-33 preuzimanja: 1.969* citiraj
APA 6th Edition
Varga, C., Strelec, V. i Volk, M. (2005). Proizvodni rezultati i kakvoća okusa mesa pilića koji u prehrani nisu dobivali životinjske bjelančevine. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VII (3), 30-33. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/22707
MLA 8th Edition
Varga, C., et al. "Proizvodni rezultati i kakvoća okusa mesa pilića koji u prehrani nisu dobivali životinjske bjelančevine." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. VII, br. 3, 2005, str. 30-33. https://hrcak.srce.hr/22707. Citirano 18.07.2019.
Chicago 17th Edition
Varga, C., V. Strelec i M. Volk. "Proizvodni rezultati i kakvoća okusa mesa pilića koji u prehrani nisu dobivali životinjske bjelančevine." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu VII, br. 3 (2005): 30-33. https://hrcak.srce.hr/22707
Harvard
Varga, C., Strelec, V., i Volk, M. (2005). 'Proizvodni rezultati i kakvoća okusa mesa pilića koji u prehrani nisu dobivali životinjske bjelančevine', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VII(3), str. 30-33. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/22707 (Datum pristupa: 18.07.2019.)
Vancouver
Varga C, Strelec V, Volk M. Proizvodni rezultati i kakvoća okusa mesa pilića koji u prehrani nisu dobivali životinjske bjelančevine. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2005 [pristupljeno 18.07.2019.];VII(3):30-33. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/22707
IEEE
C. Varga, V. Strelec i M. Volk, "Proizvodni rezultati i kakvoća okusa mesa pilića koji u prehrani nisu dobivali životinjske bjelančevine", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.VII, br. 3, str. 30-33, 2005. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/22707. [Citirano: 18.07.2019.]

Sažetak
U pilićima brojlera testirali smo mogućnost upotrebe krmnih smjesa bez dodanih kafilerijskih proizvoda, bez krmne masti i 46 %, 42 % i 43 %-tnom sojinom sačmom. Proizvodni rezultati dobiveni u pokusu pokazuju najbolju prosječnu masu pri pilića grupe B (3497 g) i grupe C (3464 g), uz konverziju hrane kod grupe B od 1,49 kg i grupe C 1,61 kg u starosti 49 dana. Ispitivanjem senzoričkih svojstava pilećeg mesa nisu bile ustanovljene razlike između ispitivanih grupa.

Hrčak ID: 22707

URI
https://hrcak.srce.hr/22707

[engleski]

Posjeta: 2.181 *