hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

LA QUALITÀ D’ACQUA PER L’ABEVERAGIO DEI BOVINI

Siniša Marjanović ; Veterinarska Stanica Velika Gorica, Ambulanta Šćitarjevo, 10410 Velika Gorica, Sisačka bb
Alenka Tofant ; Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za animalni higijenu, okoliš i etologiju, 10000 Zagreb, Heinzelova 55

Puni tekst: hrvatski, pdf (346 KB) str. 127-131 preuzimanja: 1.527* citiraj
APA 6th Edition
Marjanović, S. i Tofant, A. (2008). Kvaliteta vode za napajanje goveda - čimbenik dobrobiti. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X (2), 127-131. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/22934
MLA 8th Edition
Marjanović, Siniša i Alenka Tofant. "Kvaliteta vode za napajanje goveda - čimbenik dobrobiti." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. X, br. 2, 2008, str. 127-131. https://hrcak.srce.hr/22934. Citirano 19.08.2019.
Chicago 17th Edition
Marjanović, Siniša i Alenka Tofant. "Kvaliteta vode za napajanje goveda - čimbenik dobrobiti." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu X, br. 2 (2008): 127-131. https://hrcak.srce.hr/22934
Harvard
Marjanović, S., i Tofant, A. (2008). 'Kvaliteta vode za napajanje goveda - čimbenik dobrobiti', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X(2), str. 127-131. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/22934 (Datum pristupa: 19.08.2019.)
Vancouver
Marjanović S, Tofant A. Kvaliteta vode za napajanje goveda - čimbenik dobrobiti. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2008 [pristupljeno 19.08.2019.];X(2):127-131. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/22934
IEEE
S. Marjanović i A. Tofant, "Kvaliteta vode za napajanje goveda - čimbenik dobrobiti", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.X, br. 2, str. 127-131, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/22934. [Citirano: 19.08.2019.]
Puni tekst: engleski, pdf (352 KB) str. 153-157 preuzimanja: 420* citiraj
APA 6th Edition
Marjanović, S. i Tofant, A. (2008). Cattle drinking water quality - welfare indicator. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X (2), 153-157. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/22934
MLA 8th Edition
Marjanović, Siniša i Alenka Tofant. "Cattle drinking water quality - welfare indicator." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. X, br. 2, 2008, str. 153-157. https://hrcak.srce.hr/22934. Citirano 19.08.2019.
Chicago 17th Edition
Marjanović, Siniša i Alenka Tofant. "Cattle drinking water quality - welfare indicator." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu X, br. 2 (2008): 153-157. https://hrcak.srce.hr/22934
Harvard
Marjanović, S., i Tofant, A. (2008). 'Cattle drinking water quality - welfare indicator', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X(2), str. 153-157. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/22934 (Datum pristupa: 19.08.2019.)
Vancouver
Marjanović S, Tofant A. Cattle drinking water quality - welfare indicator. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2008 [pristupljeno 19.08.2019.];X(2):153-157. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/22934
IEEE
S. Marjanović i A. Tofant, "Cattle drinking water quality - welfare indicator", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.X, br. 2, str. 153-157, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/22934. [Citirano: 19.08.2019.]

Sažetak
In questo studio è descritta l’importanza della validità igienica dell’acqua per abbeveraggio dei bovini per la salute, per la produzione ed il benessere dei bovini. Nel laboratorio è stata determinata la qualità d’acqua presa da quattro fonti, analizzando i parametri organoleptici, fisico-chimici e batteriologici. I campioni che non hanno soddisfatto le condizioni del Regolamento sulla validità sanitaria dell’acqua per l’abbeveraggio sono stati disinfettati in vitro, nel laboratorio usando i disinfettanti a base del cloro e del perossido d’idrogeno. Poi, questa acqua è stata offerta ai bovini da bere. I risultati, ottenuti concontrollando il comportamento degli animali, indicano che la disinfezione e l’odore e l’aroma dell’acqua possibilmente cambiati non avevano influenza sulla scelta dell’acqua da bere

Ključne riječi
l’acqua; la disinfezione; l’acqua da bere; bovini

Hrčak ID: 22934

URI
https://hrcak.srce.hr/22934

[hrvatski] [engleski] [njemački]

Posjeta: 2.394 *