hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla

Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Nevijo Zdolec ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Jelena Pompe Gotal ; Zavod za farmakologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (297 KB) str. 43-46 preuzimanja: 1.785* citiraj
APA 6th Edition
Cvrtila, Ž., Kozačinski, L., Zdolec, N. i Pompe Gotal, J. (2004). Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VI (6), 43-46. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/25897
MLA 8th Edition
Cvrtila, Željka, et al. "Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. VI, br. 6, 2004, str. 43-46. https://hrcak.srce.hr/25897. Citirano 17.07.2019.
Chicago 17th Edition
Cvrtila, Željka, Lidija Kozačinski, Nevijo Zdolec i Jelena Pompe Gotal. "Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu VI, br. 6 (2004): 43-46. https://hrcak.srce.hr/25897
Harvard
Cvrtila, Ž., et al. (2004). 'Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VI(6), str. 43-46. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/25897 (Datum pristupa: 17.07.2019.)
Vancouver
Cvrtila Ž, Kozačinski L, Zdolec N, Pompe Gotal J. Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2004 [pristupljeno 17.07.2019.];VI(6):43-46. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/25897
IEEE
Ž. Cvrtila, L. Kozačinski, N. Zdolec i J. Pompe Gotal, "Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.VI, br. 6, str. 43-46, 2004. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/25897. [Citirano: 17.07.2019.]

Sažetak
U analitici namirnica, od određivanja osnovnog kemij-skog sastava, nutritivnih tvari, pa sve do kontaminanata, koriste se brojni analitički postupci. Dobiveni podaci mogu se koristiti u različite svrhe, od temeljnih znanstvenih istraživanja, pa do potreba monitoringa, o čemu također ovisi odabir analitičkog postupka. Svakako treba imati na umu da su osnovni zahtjevi za bilo koju metodu selektivnost, točnost, preciznost i ponovljivost.

Hrčak ID: 25897

URI
https://hrcak.srce.hr/25897

[engleski]

Posjeta: 2.078 *