hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Significance of chemical analysis in the evaluation of composition and health safety of food of animal origin

Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Nevijo Zdolec ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Jelena Pompe Gotal ; Zavod za farmakologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (297 KB) str. 43-46 preuzimanja: 2.010* citiraj
APA 6th Edition
Cvrtila, Ž., Kozačinski, L., Zdolec, N. i Pompe Gotal, J. (2004). Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VI (6), 43-46. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/25897
MLA 8th Edition
Cvrtila, Željka, et al. "Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. VI, br. 6, 2004, str. 43-46. https://hrcak.srce.hr/25897. Citirano 02.12.2020.
Chicago 17th Edition
Cvrtila, Željka, Lidija Kozačinski, Nevijo Zdolec i Jelena Pompe Gotal. "Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu VI, br. 6 (2004): 43-46. https://hrcak.srce.hr/25897
Harvard
Cvrtila, Ž., et al. (2004). 'Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VI(6), str. 43-46. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/25897 (Datum pristupa: 02.12.2020.)
Vancouver
Cvrtila Ž, Kozačinski L, Zdolec N, Pompe Gotal J. Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2004 [pristupljeno 02.12.2020.];VI(6):43-46. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/25897
IEEE
Ž. Cvrtila, L. Kozačinski, N. Zdolec i J. Pompe Gotal, "Značenje kemijskih analiza u ocjeni sastava i zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog podrijetla", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.VI, br. 6, str. 43-46, 2004. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/25897. [Citirano: 02.12.2020.]

Sažetak
A large number of analytical methods are used in the analysis of foodstuffs, starting from the determination of basic chemical composition, nutritive elements and even to contaminants. The results of analysis can be used for various purposes, either for fundamental scientific researches or for the needs of monitoring, depending, of course, on the choice of analytical method. At any rate, it should not be forgotten that the basic requirements for any method are selectivity, accuracy, precision and repeatability.

Hrčak ID: 25897

URI
https://hrcak.srce.hr/25897

[hrvatski]

Posjeta: 2.360 *