hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Butirometrijsko određivanje masti u mišićju šarana (cyprinus carpio L.)

Alen Hrastnik ; Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Bela Njari ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (262 KB) str. 50-52 preuzimanja: 520* citiraj
APA 6th Edition
Hrastnik, A. i Njari, B. (2004). Butirometrijsko određivanje masti u mišićju šarana (cyprinus carpio L.). MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VI (3), 50-52. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/25924
MLA 8th Edition
Hrastnik, Alen i Bela Njari. "Butirometrijsko određivanje masti u mišićju šarana (cyprinus carpio L.)." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. VI, br. 3, 2004, str. 50-52. https://hrcak.srce.hr/25924. Citirano 27.01.2020.
Chicago 17th Edition
Hrastnik, Alen i Bela Njari. "Butirometrijsko određivanje masti u mišićju šarana (cyprinus carpio L.)." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu VI, br. 3 (2004): 50-52. https://hrcak.srce.hr/25924
Harvard
Hrastnik, A., i Njari, B. (2004). 'Butirometrijsko određivanje masti u mišićju šarana (cyprinus carpio L.)', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VI(3), str. 50-52. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/25924 (Datum pristupa: 27.01.2020.)
Vancouver
Hrastnik A, Njari B. Butirometrijsko određivanje masti u mišićju šarana (cyprinus carpio L.). MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2004 [pristupljeno 27.01.2020.];VI(3):50-52. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/25924
IEEE
A. Hrastnik i B. Njari, "Butirometrijsko određivanje masti u mišićju šarana (cyprinus carpio L.)", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.VI, br. 3, str. 50-52, 2004. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/25924. [Citirano: 27.01.2020.]

Sažetak
U radu je prikazana mogućnost određivanja masti u mišićju šarana s dva različita postupka uz pomoć butirometra. Dobiveni su rezultati potom uspoređeni s rezultatima određivanja masti prema propisanom postupku po Grossfeldu. Iz dobivenih je rezultata vidljivo da nema značajnih razlika s obzirom na primijenjeni postupak. Prosječna količina masti u butirometrijskim postupcima iznosila je 1,7% odnosno 1,9% dok je količina masti po Grossfeldu bila 1,8%.

Hrčak ID: 25924

URI
https://hrcak.srce.hr/25924

[engleski]

Posjeta: 752 *