hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

UTJECAJ KONTOROLIRANE MALOLAKTIČNE FERMENTACIJE NA SASTAV HLAPIVIH SPOJEVA U VINIMA KRALJEVINE

Ana Jeromel ; Department of Viticulture and Enology, Faculty of Agriculture, Svetošimunska 25, Zagreb, Croatia
Stanka Herjavec ; Department of Viticulture and Enology, Faculty of Agriculture, Svetošimunska 25, Zagreb, Croatia
Sandi Orlić ; Department of Microbiology, Faculty of Agriculture, Svetošimunska 25, Zagreb, Croatia
Sulejman Redžepović ; Department of Microbiology, Faculty of Agriculture, Svetošimunska 25, Zagreb, Croatia
Mojmir Wondra ; Biotechnical Faculty, University of Ljubljana, Jamnikarjeva 101, Ljubljana, Slovenia

Puni tekst: engleski, pdf (481 KB) str. 363-372 preuzimanja: 546* citiraj
APA 6th Edition
Jeromel, A., Herjavec, S., Orlić, S., Redžepović, S. i Wondra, M. (2008). CHANGES IN VOLATILE COMPOSITION OF KRALJEVINA WINES BY CONTROLLED MALOLACTIC FERMENTATION. Journal of Central European Agriculture, 9 (2), 363-372. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/27360
MLA 8th Edition
Jeromel, Ana, et al. "CHANGES IN VOLATILE COMPOSITION OF KRALJEVINA WINES BY CONTROLLED MALOLACTIC FERMENTATION." Journal of Central European Agriculture, vol. 9, br. 2, 2008, str. 363-372. https://hrcak.srce.hr/27360. Citirano 17.10.2021.
Chicago 17th Edition
Jeromel, Ana, Stanka Herjavec, Sandi Orlić, Sulejman Redžepović i Mojmir Wondra. "CHANGES IN VOLATILE COMPOSITION OF KRALJEVINA WINES BY CONTROLLED MALOLACTIC FERMENTATION." Journal of Central European Agriculture 9, br. 2 (2008): 363-372. https://hrcak.srce.hr/27360
Harvard
Jeromel, A., et al. (2008). 'CHANGES IN VOLATILE COMPOSITION OF KRALJEVINA WINES BY CONTROLLED MALOLACTIC FERMENTATION', Journal of Central European Agriculture, 9(2), str. 363-372. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/27360 (Datum pristupa: 17.10.2021.)
Vancouver
Jeromel A, Herjavec S, Orlić S, Redžepović S, Wondra M. CHANGES IN VOLATILE COMPOSITION OF KRALJEVINA WINES BY CONTROLLED MALOLACTIC FERMENTATION. Journal of Central European Agriculture [Internet]. 2008 [pristupljeno 17.10.2021.];9(2):363-372. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/27360
IEEE
A. Jeromel, S. Herjavec, S. Orlić, S. Redžepović i M. Wondra, "CHANGES IN VOLATILE COMPOSITION OF KRALJEVINA WINES BY CONTROLLED MALOLACTIC FERMENTATION", Journal of Central European Agriculture, vol.9, br. 2, str. 363-372, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/27360. [Citirano: 17.10.2021.]

Sažetak
Istraživan je utjecaj malolaktične fermentacije (MLF) na sastav hlapivih spojeva u vinima Kraljevine primjenom selekcioniranih mliječno kiselih bakterija. Malolaktična fermentacija te analiza nehlapivih spojeva provedena je na HPLC-u dok su hlapive komponente analizirane pomoću plinske kromatografi je. Sva vina također su i senzorno ocijenjena. Rezultati su pokazali promjene u koncentracijama acetaldehida, nekih viših alkohola, etil estera, slobodnih i vezanih monoterpena te pojedinih organskih kiselina što je pridonijelo poboljšanju senzornih svojstava i kvalitete
vina Kraljevina u kojima je provedena malolaktična fermentacija.

Ključne riječi
Kraljevina; malolaktična fermentacija; hlapivi spojevi

Hrčak ID: 27360

URI
https://hrcak.srce.hr/27360

[engleski]

Posjeta: 1.043 *