hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Proizvodnja kobasica u kućanstvu za vlastite potrebe

Željko Pavičić ; Zavod za animalnu higijenu, okoliš i etologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Mario Ostović ; Zavod za animalnu higijenu, okoliš i etologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (400 KB) str. 369-373 preuzimanja: 9.129* citiraj
APA 6th Edition
Pavičić, Ž. i Ostović, M. (2008). Proizvodnja kobasica u kućanstvu za vlastite potrebe. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X (5.), 369-373. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/40849
MLA 8th Edition
Pavičić, Željko i Mario Ostović. "Proizvodnja kobasica u kućanstvu za vlastite potrebe." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. X, br. 5., 2008, str. 369-373. https://hrcak.srce.hr/40849. Citirano 21.07.2019.
Chicago 17th Edition
Pavičić, Željko i Mario Ostović. "Proizvodnja kobasica u kućanstvu za vlastite potrebe." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu X, br. 5. (2008): 369-373. https://hrcak.srce.hr/40849
Harvard
Pavičić, Ž., i Ostović, M. (2008). 'Proizvodnja kobasica u kućanstvu za vlastite potrebe', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X(5.), str. 369-373. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/40849 (Datum pristupa: 21.07.2019.)
Vancouver
Pavičić Ž, Ostović M. Proizvodnja kobasica u kućanstvu za vlastite potrebe. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2008 [pristupljeno 21.07.2019.];X(5.):369-373. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/40849
IEEE
Ž. Pavičić i M. Ostović, "Proizvodnja kobasica u kućanstvu za vlastite potrebe", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.X, br. 5., str. 369-373, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/40849. [Citirano: 21.07.2019.]
Puni tekst: engleski, pdf (541 KB) str. 393-398 preuzimanja: 537* citiraj
APA 6th Edition
Pavičić, Ž. i Ostović, M. (2008). Producing home - made sausages for one’s own needs. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X (5.), 393-398. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/40849
MLA 8th Edition
Pavičić, Željko i Mario Ostović. "Producing home - made sausages for one’s own needs." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. X, br. 5., 2008, str. 393-398. https://hrcak.srce.hr/40849. Citirano 21.07.2019.
Chicago 17th Edition
Pavičić, Željko i Mario Ostović. "Producing home - made sausages for one’s own needs." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu X, br. 5. (2008): 393-398. https://hrcak.srce.hr/40849
Harvard
Pavičić, Ž., i Ostović, M. (2008). 'Producing home - made sausages for one’s own needs', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X(5.), str. 393-398. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/40849 (Datum pristupa: 21.07.2019.)
Vancouver
Pavičić Ž, Ostović M. Producing home - made sausages for one’s own needs. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2008 [pristupljeno 21.07.2019.];X(5.):393-398. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/40849
IEEE
Ž. Pavičić i M. Ostović, "Producing home - made sausages for one’s own needs", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.X, br. 5., str. 393-398, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/40849. [Citirano: 21.07.2019.]

Sažetak
U radu su opisani postupci izrade domaćih kobasica u kućanstvu. Recepture za proizvodnju kobasica se razlikuju ovisno o tradiciji kraja u kojem se proizvode. Međutim, bez obzira na vrstu kobasica, tijekom njihove izrade potrebno je pridržavati se osnovnih normativa proizvodnje, a u cilju kakvoće i ispravnosti krajnjeg proizvoda.

Ključne riječi
kobasice; proizvodnja; kućanstvo

Hrčak ID: 40849

URI
https://hrcak.srce.hr/40849

[engleski] [njemački] [talijanski]

Posjeta: 10.637 *