Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Jogurt i kiselo mlijeko

Bogoje Stević ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 362 Kb

str. 7-10

preuzimanja: 7.182

citiraj


Sažetak

U stočarskim krajevima Srbije i Makedonije i na Balkanu uopće od pamtivijeka izrađivalo se kiselo mlijeko i jogurt. Međutim Europa i ostali svijet zna za jogurt tek od prije pedeset godina. U to vrijeme čuveni ruski znanstvenik Mečnikov radio je u Pasterovom institutu u Parizu na problemu starenja i smrti. On se prihvatio teškog i ozbiljnog zadatka da nađe uzročnike starenja ljudi i riješi jedno pitanje koje je ljudima stalno zadavalo brige.

Ključne riječi

jogurt; kiselo mlijeko

Hrčak ID:

50356

URI

https://hrcak.srce.hr/50356

Datum izdavanja:

6.5.1952.

Posjeta: 7.938 *