hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

O proizvodnji kačkavalja u nišavskom srezu

Dubravka Filjak ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (231 KB) str. 20-21 preuzimanja: 423* citiraj
APA 6th Edition
Filjak, D. (1952). O proizvodnji kačkavalja u nišavskom srezu. Mljekarstvo, 2 (5), 20-21. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/50361
MLA 8th Edition
Filjak, Dubravka. "O proizvodnji kačkavalja u nišavskom srezu." Mljekarstvo, vol. 2, br. 5, 1952, str. 20-21. https://hrcak.srce.hr/50361. Citirano 28.01.2021.
Chicago 17th Edition
Filjak, Dubravka. "O proizvodnji kačkavalja u nišavskom srezu." Mljekarstvo 2, br. 5 (1952): 20-21. https://hrcak.srce.hr/50361
Harvard
Filjak, D. (1952). 'O proizvodnji kačkavalja u nišavskom srezu', Mljekarstvo, 2(5), str. 20-21. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/50361 (Datum pristupa: 28.01.2021.)
Vancouver
Filjak D. O proizvodnji kačkavalja u nišavskom srezu. Mljekarstvo [Internet]. 1952 [pristupljeno 28.01.2021.];2(5):20-21. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/50361
IEEE
D. Filjak, "O proizvodnji kačkavalja u nišavskom srezu", Mljekarstvo, vol.2, br. 5, str. 20-21, 1952. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/50361. [Citirano: 28.01.2021.]

Sažetak
Na državnim poljoprivrednim dobrima N. R. Bosne i Hercegovine uvedeno je pred nekoliko godina sirenje kačkavalja s razloga što je ta vrsta sira osobito prikladna za nepovoljne prilike planinskih područja, u kojima treba organizirati preradbu većih količina ovčjeg mlijeka u kvalitetne proizvode.

Ključne riječi
kačkavalj; sir; prerada mlijeka

Hrčak ID: 50361

URI
https://hrcak.srce.hr/50361

Posjeta: 668 *