hrcak mascot   Srce   HID

Professional paper

Trapist

Matej Markeš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb

Fulltext: croatian, pdf (307 KB) pages 9-12 downloads: 553* cite
APA 6th Edition
Markeš, M. (1952). Trapist. Mljekarstvo, 2 (8), 9-12. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/50408
MLA 8th Edition
Markeš, Matej. "Trapist." Mljekarstvo, vol. 2, no. 8, 1952, pp. 9-12. https://hrcak.srce.hr/50408. Accessed 7 Mar. 2021.
Chicago 17th Edition
Markeš, Matej. "Trapist." Mljekarstvo 2, no. 8 (1952): 9-12. https://hrcak.srce.hr/50408
Harvard
Markeš, M. (1952). 'Trapist', Mljekarstvo, 2(8), pp. 9-12. Available at: https://hrcak.srce.hr/50408 (Accessed 07 March 2021)
Vancouver
Markeš M. Trapist. Mljekarstvo [Internet]. 1952 [cited 2021 March 07];2(8):9-12. Available from: https://hrcak.srce.hr/50408
IEEE
M. Markeš, "Trapist", Mljekarstvo, vol.2, no. 8, pp. 9-12, 1952. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/50408. [Accessed: 07 March 2021]

Abstracts
Sirar, koji je izbor mlijeka i sve faze njegove prirode svijesno i znalački udešavao prema određenim okolnostima tako, da omogući razvoj korisnih i potrebnih mikroba, a zakoči i onemogući rad štetnih, ima olakšan posao za vrijeme zrenja sira. Onaj pak, koji je u prijašnjim fazama proizvodnje počinio manje propuste, može još ipak u toku zrenja popraviti poneku pogrešku sira. Stoga dobar sirar pridaje pravilnom zrenju i uskladištenju sira jednaku važnost kao i izboru mlijeka i izradi sira, znajući, da se nemarnošću za vrijeme zrenja može upropastiti i najbolje izrađeni sir.

Keywords
trapist; sir

Hrčak ID: 50408

URI
https://hrcak.srce.hr/50408

Visits: 784 *