Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Reinfekcija pasteriziranog mlijeka

Dimitrije Sabadoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 539 Kb

str. 5-10

preuzimanja: 708

citiraj


Sažetak

Osim prije navedenih zahtjeva za strogo održavanje zdravstvenih principa i održavanje čistoće u poduzeću, za tjelesnu čistoću personala i njihove odjeće, potrebno je najpomnije čistiti i dezinficirati strojeve i sve uređaje koji dolaze u dodir s mlijekom. Pod čišćenjem se razumijeva mehaničko i kemijsko uklanjanje stranih tvari s predmeta na koje su se one prilijepile, a svrha mu je da te tvari dalje ne služe za zaštitu ili ishranu mikroba.

Ključne riječi

pasterizacija; reinfekcija mlijeka

Hrčak ID:

50575

URI

https://hrcak.srce.hr/50575

Datum izdavanja:

4.1.1953.

Posjeta: 1.139 *