hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

LACTOBACILLI IN FOOD HYGIENE

Damir Samac ; Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Lidija Kozačinski ; Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Nevijo Zdolec ; Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Bela Njari ; Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Mirza Hadžiosmanović
Ivana Filipović ; Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Branimir Mioković ; Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Vesna Dobranić ; Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Puni tekst: engleski, pdf (92 KB) str. 67-70 preuzimanja: 861* citiraj
APA 6th Edition
Samac, D., Kozačinski, L., Zdolec, N., Njari, B., Hadžiosmanović, M., Filipović, I., ... Dobranić, V. (2009). LACTOBACILLI IN FOOD HYGIENE. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XI (1), 67-70. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/51809
MLA 8th Edition
Samac, Damir, et al. "LACTOBACILLI IN FOOD HYGIENE." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XI, br. 1, 2009, str. 67-70. https://hrcak.srce.hr/51809. Citirano 01.04.2020.
Chicago 17th Edition
Samac, Damir, Lidija Kozačinski, Nevijo Zdolec, Bela Njari, Mirza Hadžiosmanović, Ivana Filipović, Branimir Mioković i Vesna Dobranić. "LACTOBACILLI IN FOOD HYGIENE." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XI, br. 1 (2009): 67-70. https://hrcak.srce.hr/51809
Harvard
Samac, D., et al. (2009). 'LACTOBACILLI IN FOOD HYGIENE', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XI(1), str. 67-70. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/51809 (Datum pristupa: 01.04.2020.)
Vancouver
Samac D, Kozačinski L, Zdolec N, Njari B, Hadžiosmanović M, Filipović I i sur. LACTOBACILLI IN FOOD HYGIENE. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2009 [pristupljeno 01.04.2020.];XI(1):67-70. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/51809
IEEE
D. Samac, et al., "LACTOBACILLI IN FOOD HYGIENE", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XI, br. 1, str. 67-70, 2009. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/51809. [Citirano: 01.04.2020.]
Puni tekst: hrvatski, pdf (73 KB) str. 37-39 preuzimanja: 1.331* citiraj
APA 6th Edition
Samac, D., Kozačinski, L., Zdolec, N., Njari, B., Hadžiosmanović, M., Filipović, I., ... Dobranić, V. (2009). LAKTOBACILI U HIGIJENI HRANE. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XI (1), 37-39. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/51809
MLA 8th Edition
Samac, Damir, et al. "LAKTOBACILI U HIGIJENI HRANE." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XI, br. 1, 2009, str. 37-39. https://hrcak.srce.hr/51809. Citirano 01.04.2020.
Chicago 17th Edition
Samac, Damir, Lidija Kozačinski, Nevijo Zdolec, Bela Njari, Mirza Hadžiosmanović, Ivana Filipović, Branimir Mioković i Vesna Dobranić. "LAKTOBACILI U HIGIJENI HRANE." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XI, br. 1 (2009): 37-39. https://hrcak.srce.hr/51809
Harvard
Samac, D., et al. (2009). 'LAKTOBACILI U HIGIJENI HRANE', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XI(1), str. 37-39. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/51809 (Datum pristupa: 01.04.2020.)
Vancouver
Samac D, Kozačinski L, Zdolec N, Njari B, Hadžiosmanović M, Filipović I i sur. LAKTOBACILI U HIGIJENI HRANE. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2009 [pristupljeno 01.04.2020.];XI(1):37-39. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/51809
IEEE
D. Samac, et al., "LAKTOBACILI U HIGIJENI HRANE", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XI, br. 1, str. 37-39, 2009. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/51809. [Citirano: 01.04.2020.]

Sažetak
In hygiene and technology of foods, almost all the species
within the group of lactic acid bacteria have their meaning,
as in the positive (fermentation, antimicrobial activity,
sensory characteristics of products, probiotic effect), so
in the negative sense spoilage bacteria, biogenic amines
producers, antimicrobial resistance). Certain species of
lactobacilli are “specialized” for use in some fermented
dairy or meat products, where they display their positive
effect in terms of creating aimed finished products. Except
for that, by synthesizing substances which act competitively
to other bacteria, lactobacilli improve microbiological
stability of products. These mechanisms of microbial inhibition
can also be used in conserving “unfermented” food,
which significantly prolongs its expiration date.

Ključne riječi
lactobacilli; food; hygiene

Hrčak ID: 51809

URI
https://hrcak.srce.hr/51809

[hrvatski]

Posjeta: 2.611 *