APA 6th Edition Zidar, P., Kaschl, U., Drobne, D., Božič, J. i Štrus, J. (2003). Behavioural Response in Paired Food Choice Experiments with Oniscus asellus (Crustacea, Isopoda) as an Indicator of Different Food Quality. Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 54 (3), 177-181. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/346
MLA 8th Edition Zidar, Primož, et al. "Behavioural Response in Paired Food Choice Experiments with Oniscus asellus (Crustacea, Isopoda) as an Indicator of Different Food Quality." Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, vol. 54, br. 3, 2003, str. 177-181. https://hrcak.srce.hr/346. Citirano 21.04.2021.
Chicago 17th Edition Zidar, Primož, Ulf Kaschl, Damjana Drobne, Janko Božič i Jasna Štrus. "Behavioural Response in Paired Food Choice Experiments with Oniscus asellus (Crustacea, Isopoda) as an Indicator of Different Food Quality." Arhiv za higijenu rada i toksikologiju 54, br. 3 (2003): 177-181. https://hrcak.srce.hr/346
Harvard Zidar, P., et al. (2003). 'Behavioural Response in Paired Food Choice Experiments with Oniscus asellus (Crustacea, Isopoda) as an Indicator of Different Food Quality', Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 54(3), str. 177-181. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/346 (Datum pristupa: 21.04.2021.)
Vancouver Zidar P, Kaschl U, Drobne D, Božič J, Štrus J. Behavioural Response in Paired Food Choice Experiments with Oniscus asellus (Crustacea, Isopoda) as an Indicator of Different Food Quality. Arh Hig Rada Toksikol. [Internet]. 2003 [pristupljeno 21.04.2021.];54(3):177-181. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/346
IEEE P. Zidar, U. Kaschl, D. Drobne, J. Božič i J. Štrus, "Behavioural Response in Paired Food Choice Experiments with Oniscus asellus (Crustacea, Isopoda) as an Indicator of Different Food Quality", Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, vol.54, br. 3, str. 177-181, 2003. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/346. [Citirano: 21.04.2021.]
Sažetak Autori su istraživali ponašanje Oniscus asellusa (Crustacea, Izopoda) pri uzimanju različitih pripravaka hrane, a sa svrhom da se utvrdi mogućnost primjene ovakvih testova u vrednovanju kakvoće hrane. Ispitivanim pokusnim životinjama, pomno odabranim i razvrstanim u skupine, nuđena je hrana od usitnjenog sušenog lišća lijeske, želatine i hrane za ribe pomiješana s demineraliziranom vodom. Jednoj je skupini životinja nuđen izbor takve hrane kontaminirane plijesnima i jednake, ali sterilizirane hrane, a drugoj skupini jednaka hrana kojoj je dodan samo nitrat (koji je bio i u ispitivanoj hrani skupa s kadmijem) i ona kontaminirana kadmijevim nitratom (200 mg/kg hrane). Pri praćenju ponašanja pokusnih životinja autori su se koristili videokamerom. Utvrdili su da je skupina koja je imala na izbor pljesnivu i steriliziranu hranu preferirala pljesnivu, a druga je skupina očito izbjegavala hranu kojoj je pridodan kadmijev nitrat. Autori smatraju da bi ovakvi pokusi mogli pripomoći utvrđivanju onečišćenja hrane kadmijem.