hrcak mascot   Srce   HID

MediAnali : međunarodni znanstveni časopis za pitanja medija, novinarstva, masovnog komuniciranja i odnosa s javnostima, Vol.4 No.7 Travanj 2010.

Pregledni rad

Obrazovanje novinara u Srbiji - trebaju li nam obrazovani ili…?

Dubravka Valić Nedeljković

Puni tekst: hrvatski, pdf (538 KB) str. 91-106 preuzimanja: 386* citiraj
APA
Valić Nedeljković, D. (2010). Obrazovanje novinara u Srbiji - trebaju li nam obrazovani ili…?. MediAnali : međunarodni znanstveni časopis za pitanja medija, novinarstva, masovnog komuniciranja i odnosa s javnostima, 4(7), 91-106. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/55355

Sažetak
Ponuda akreditiranih visokoškolskih ustanova za izobrazbu novinara u Srbiji nije razmjerna broju i snazi medija. Medijski menadžment, međutim, ističe da je kadar koji stiže s različitih fakulteta uglavnom nedovoljno pripremljen za rad u redakciji. Istodobno, urednici nisu spremni da njihovi novinari pohađaju fakultetske, ali ni alternativne vježbe koje bi u skladu s idejom o permanentnom obrazovanju trebale stalno podizati profesionalnu razinu javnog informiranja.
Ovako proturječan odnos medija prema/i obrazovanja uz nesebičnu pomoć sve rigidnijih rješenja u redefiniranju paketa medijskih zakona ne pomaže srediti stanje na medijskom tržištu Srbije.

Ključne riječi
obrazovanje; mediji; urednici; profesionalni standardi; medijsko tržište

Hrčak ID: 55355

URI
https://hrcak.srce.hr/55355

Posjeta: 650 *