APA 6th Edition Mitrović, M. (1957). Značaj mlijeka i ishrani čovjeka. Mljekarstvo, 7 (7), 153-154. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/57662
MLA 8th Edition Mitrović, Milan. "Značaj mlijeka i ishrani čovjeka." Mljekarstvo, vol. 7, br. 7, 1957, str. 153-154. https://hrcak.srce.hr/57662. Citirano 24.01.2021.
Chicago 17th Edition Mitrović, Milan. "Značaj mlijeka i ishrani čovjeka." Mljekarstvo 7, br. 7 (1957): 153-154. https://hrcak.srce.hr/57662
Harvard Mitrović, M. (1957). 'Značaj mlijeka i ishrani čovjeka', Mljekarstvo, 7(7), str. 153-154. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/57662 (Datum pristupa: 24.01.2021.)
Vancouver Mitrović M. Značaj mlijeka i ishrani čovjeka. Mljekarstvo [Internet]. 1957 [pristupljeno 24.01.2021.];7(7):153-154. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/57662
IEEE M. Mitrović, "Značaj mlijeka i ishrani čovjeka", Mljekarstvo, vol.7, br. 7, str. 153-154, 1957. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/57662. [Citirano: 24.01.2021.]
Sažetak Najplemenitija i najsadržajnija ljudska hrana je ona koja služi za reprodukciju, a to su mlijeko, jaja i zrno sa klicom. Mlijeko je jedina namirnica koja može hraniti ljudsko biće (novorođenče) više mjeseci bez učešća drugih namirnica, što nijedna druga prirodna hrana ne može. Ono je najpotpunija namirnica, skoro kompletna, jer sadrži sve hranjive i zaštitne sastojke: bjelančevine, masti, ugljene hidrate, minerale i vitamine. Mlijeku nedostaju samo željezo i vitamin C u dovoljnoj količini.