hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Bivalentna ementalska kultura i rezultati njene primjene u proizvodnji tvrdih sireva

Dimitrije Sabadoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (996 KB) str. 265-269 preuzimanja: 257* citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1957). Bivalentna ementalska kultura i rezultati njene primjene u proizvodnji tvrdih sireva. Mljekarstvo, 7 (12), 265-269. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/57717
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Bivalentna ementalska kultura i rezultati njene primjene u proizvodnji tvrdih sireva." Mljekarstvo, vol. 7, br. 12, 1957, str. 265-269. https://hrcak.srce.hr/57717. Citirano 03.03.2021.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Bivalentna ementalska kultura i rezultati njene primjene u proizvodnji tvrdih sireva." Mljekarstvo 7, br. 12 (1957): 265-269. https://hrcak.srce.hr/57717
Harvard
Sabadoš, D. (1957). 'Bivalentna ementalska kultura i rezultati njene primjene u proizvodnji tvrdih sireva', Mljekarstvo, 7(12), str. 265-269. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/57717 (Datum pristupa: 03.03.2021.)
Vancouver
Sabadoš D. Bivalentna ementalska kultura i rezultati njene primjene u proizvodnji tvrdih sireva. Mljekarstvo [Internet]. 1957 [pristupljeno 03.03.2021.];7(12):265-269. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/57717
IEEE
D. Sabadoš, "Bivalentna ementalska kultura i rezultati njene primjene u proizvodnji tvrdih sireva", Mljekarstvo, vol.7, br. 12, str. 265-269, 1957. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/57717. [Citirano: 03.03.2021.]

Sažetak
Djelovanje mikroorganizama poznato je širokoj mljekarskoj praksi najčešće po »kvarenju« mlijeka, koje se sabire za snabdijevanje gradova, i po poteškoćama da se sačuva kvaliteta mlijeka. U tu svrhu primjenjuju se u konzumnom mljekarstvu razni načini borbe protiv mikroorganizama.

Ključne riječi
kvarenje mlijeka; mikroorganizmi; sirarstvo

Hrčak ID: 57717

URI
https://hrcak.srce.hr/57717

Posjeta: 450 *