hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Njega mekanih i tvrdih sireva tijekom zrenja

Života Živković ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (308 KB) str. 274-276 preuzimanja: 1.635* citiraj
APA 6th Edition
Živković, Ž. (1957). Njega mekanih i tvrdih sireva tijekom zrenja. Mljekarstvo, 7 (12), 274-276. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/57720
MLA 8th Edition
Živković, Života. "Njega mekanih i tvrdih sireva tijekom zrenja." Mljekarstvo, vol. 7, br. 12, 1957, str. 274-276. https://hrcak.srce.hr/57720. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition
Živković, Života. "Njega mekanih i tvrdih sireva tijekom zrenja." Mljekarstvo 7, br. 12 (1957): 274-276. https://hrcak.srce.hr/57720
Harvard
Živković, Ž. (1957). 'Njega mekanih i tvrdih sireva tijekom zrenja', Mljekarstvo, 7(12), str. 274-276. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/57720 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver
Živković Ž. Njega mekanih i tvrdih sireva tijekom zrenja. Mljekarstvo [Internet]. 1957 [pristupljeno 20.01.2021.];7(12):274-276. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/57720
IEEE
Ž. Živković, "Njega mekanih i tvrdih sireva tijekom zrenja", Mljekarstvo, vol.7, br. 12, str. 274-276, 1957. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/57720. [Citirano: 20.01.2021.]

Sažetak
Poslije izrade sirevi dobivaju željeni oblik i formu dok se ukus i miris kao i konzistencija stvaraju u procesu zrenja. Zrenje sireva zavisi od više činilaca koji se mogu svrstati u dva osnovna: optimalna temperatura i vlažnost.

Ključne riječi
sir; zrenje; meki sir; tvrdi sir

Hrčak ID: 57720

URI
https://hrcak.srce.hr/57720

Posjeta: 1.882 *