Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Mikrobiološki sastav i kvalitet maslaca zagrebačkog tržišta

Sivija Miletić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 403 Kb

str. 265-269

preuzimanja: 462

citiraj


Sažetak

Rezultati radova o utjecaju mikrobiološkog sastava maslaca na njegov kvalitet nisu na postavljeno pitanje dali određene odgovore. Često su ti odgovori čak i posve protivrječni. Međutim Hietaranta smatra, da je neodređenost rezultata radova na proučavanju utjecaja mikroflore maslaca na njegov kvalitet razumljiva, jer je nepotpuno poznavanje promjena maslaca izazvanih mikrobiološkom aktivnošću, a nepotpuno je i znanje o tome, u kome je opsegu povezana mikrobiološka aktivnost i kemijske promjene maslaca.

Ključne riječi

maslac; mikrobiološka kvaliteta; proizvodnja i prerada mlijeka

Hrčak ID:

57735

URI

https://hrcak.srce.hr/57735

Datum izdavanja:

2.12.1958.

Posjeta: 917 *