APA 6th Edition Forstnerič, F. (1958). Biološka stabilnost sira i maslaca. Mljekarstvo, 8 (12), 277-279. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/57737
MLA 8th Edition Forstnerič, Franc. "Biološka stabilnost sira i maslaca." Mljekarstvo, vol. 8, br. 12, 1958, str. 277-279. https://hrcak.srce.hr/57737. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition Forstnerič, Franc. "Biološka stabilnost sira i maslaca." Mljekarstvo 8, br. 12 (1958): 277-279. https://hrcak.srce.hr/57737
Harvard Forstnerič, F. (1958). 'Biološka stabilnost sira i maslaca', Mljekarstvo, 8(12), str. 277-279. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/57737 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver Forstnerič F. Biološka stabilnost sira i maslaca. Mljekarstvo [Internet]. 1958 [pristupljeno 20.01.2021.];8(12):277-279. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/57737
IEEE F. Forstnerič, "Biološka stabilnost sira i maslaca", Mljekarstvo, vol.8, br. 12, str. 277-279, 1958. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/57737. [Citirano: 20.01.2021.]
Sažetak U odnosu na sir, sadržaj masnoće u maslacu vrlo je velik (do 84%), a količina dušičnih tvari i vode prilično niska. Uprkos tome, da maslac nije zbog takvog kemijskog sastava najbolja sredina za razvoj mikroorganizama, njegov utjecaj na kvalitet i stabilnost maslaca ne smijemo zanemariti.