Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Grobnički sir

Dimitrije Sabadoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 1.004 Kb

str. 265-271

preuzimanja: 750

citiraj


Sažetak

Kao produkt specifičnih prilika u proizvodnji ovčjeg mlijeka, objektivnih faktora koji uslovljuju tehnološki proces iskorišćavanja takovog mlijeka, te tradicije proizvođača i potrošačka i njihovih shvaćanja i zahtjeva na kvalitetu, grobnički sir ima svoje karakteristike. Njihovo poznavanje, bez obzira na pozitivne ili negativne zaključke, u cjelini ili u detaljima, predstavlja bazu za unapređenje proizvodnje, odnosno poboljšanja kvalitete grobničkog sira.

Ključne riječi

grobnički sir; kvaliteta; proizvodnja

Hrčak ID:

57748

URI

https://hrcak.srce.hr/57748

Datum izdavanja:

2.12.1959.

Posjeta: 1.837 *