hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Nutritive value assesment of wholesemi-leafless plant of forage type pea in milk production

Tihomir Čupić   ORCID icon orcid.org/0000-0001-7491-9800 ; Poljoprivredni institut Osijek, Južno predgrađe 14, Osijek, Hrvatska
Svetislav Popović
Ranko Gantner
Marijana Tucak
Rezica Sudar

Puni tekst: hrvatski, pdf (372 KB) str. 266-272 preuzimanja: 681* citiraj
APA 6th Edition
Čupić, T., Popović, S., Gantner, R., Tucak, M. i Sudar, R. (2010). Procjena nutritivne vrijednosti cijele biljke bezlisnog tipa krmnog graška u produkciji mlijeka. Mljekarstvo, 60 (4), 266-272. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/62553
MLA 8th Edition
Čupić, Tihomir, et al. "Procjena nutritivne vrijednosti cijele biljke bezlisnog tipa krmnog graška u produkciji mlijeka." Mljekarstvo, vol. 60, br. 4, 2010, str. 266-272. https://hrcak.srce.hr/62553. Citirano 15.10.2019.
Chicago 17th Edition
Čupić, Tihomir, Svetislav Popović, Ranko Gantner, Marijana Tucak i Rezica Sudar. "Procjena nutritivne vrijednosti cijele biljke bezlisnog tipa krmnog graška u produkciji mlijeka." Mljekarstvo 60, br. 4 (2010): 266-272. https://hrcak.srce.hr/62553
Harvard
Čupić, T., et al. (2010). 'Procjena nutritivne vrijednosti cijele biljke bezlisnog tipa krmnog graška u produkciji mlijeka', Mljekarstvo, 60(4), str. 266-272. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/62553 (Datum pristupa: 15.10.2019.)
Vancouver
Čupić T, Popović S, Gantner R, Tucak M, Sudar R. Procjena nutritivne vrijednosti cijele biljke bezlisnog tipa krmnog graška u produkciji mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 2010 [pristupljeno 15.10.2019.];60(4):266-272. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/62553
IEEE
T. Čupić, S. Popović, R. Gantner, M. Tucak i R. Sudar, "Procjena nutritivne vrijednosti cijele biljke bezlisnog tipa krmnog graška u produkciji mlijeka", Mljekarstvo, vol.60, br. 4, str. 266-272, 2010. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/62553. [Citirano: 15.10.2019.]

Sažetak
The objectives of this study were to estimate usage possibilities of semi-leafless winter pea type in voluminous feed production in mixture with cereals and to evaluate its quality in relation to standard
leafed cultivars. Difference in average yields of green mass between two pea types was not significant. Significant differences were found within combinations types, ranged from 38.63 to 54.67 t ha-1 for combinations with standard leaf type and from 40.51 to 51.09 t ha-1 for combinations with semi-leafless pea type. In average, semi-leafless combinations were achieved digestive proteins yield of 1026 kg ha-1, what ensured 17101 L of milk ha-1 and 49807 MJ ha-1 of energy production, sufficient to hold norm of dairy cow and milk yield of 15712 L ha-1.

Ključne riječi
winter pea; semi-leafless; yield; quality; milk yield per hectar

Hrčak ID: 62553

URI
https://hrcak.srce.hr/62553

[hrvatski]

Posjeta: 1.069 *