hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

UTJECAJ TEČAJA »HIGIJENSKOG MINIMUMA« NA KVALITETU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

MIROSLAV VENUS
DARIJA PETROVČIĆ

Puni tekst: hrvatski, pdf (59 KB) str. 144-146 preuzimanja: 687* citiraj
APA 6th Edition
VENUS, M. i PETROVČIĆ, D. (2010). UTJECAJ TEČAJA »HIGIJENSKOG MINIMUMA« NA KVALITETU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA. Liječnički vjesnik, 132 (5-6), 144-146. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/63575
MLA 8th Edition
VENUS, MIROSLAV i DARIJA PETROVČIĆ. "UTJECAJ TEČAJA »HIGIJENSKOG MINIMUMA« NA KVALITETU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA." Liječnički vjesnik, vol. 132, br. 5-6, 2010, str. 144-146. https://hrcak.srce.hr/63575. Citirano 11.12.2019.
Chicago 17th Edition
VENUS, MIROSLAV i DARIJA PETROVČIĆ. "UTJECAJ TEČAJA »HIGIJENSKOG MINIMUMA« NA KVALITETU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA." Liječnički vjesnik 132, br. 5-6 (2010): 144-146. https://hrcak.srce.hr/63575
Harvard
VENUS, M., i PETROVČIĆ, D. (2010). 'UTJECAJ TEČAJA »HIGIJENSKOG MINIMUMA« NA KVALITETU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA', Liječnički vjesnik, 132(5-6), str. 144-146. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/63575 (Datum pristupa: 11.12.2019.)
Vancouver
VENUS M, PETROVČIĆ D. UTJECAJ TEČAJA »HIGIJENSKOG MINIMUMA« NA KVALITETU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA. Liječnički vjesnik [Internet]. 2010 [pristupljeno 11.12.2019.];132(5-6):144-146. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/63575
IEEE
M. VENUS i D. PETROVČIĆ, "UTJECAJ TEČAJA »HIGIJENSKOG MINIMUMA« NA KVALITETU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA", Liječnički vjesnik, vol.132, br. 5-6, str. 144-146, 2010. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/63575. [Citirano: 11.12.2019.]

Sažetak
Cilj rada bio je utvrditi pruža li se u ugostiteljskim objektima na području Virovitičko-podravske županije, nakon provedenog tečaja tzv. »higijenskog minimuma« kvalitetnija usluga s obzirom na istraživane higijensko-epidemiološke parametre. Istraživanje je provedeno anketiranjem te prosudbom mikrobiološke čistoće uz pomoć obrisaka u istim ugostiteljskim objektima, prije i nakon provedenog tečaja tzv. »higijenskog minimuma«. Svi postupci rađeni su prema Pravilniku o normativima mikrobiološke čistoće i metodama njezina određivanja. Ukupno je obrađeno 25 ugostiteljskih objekata iz skupine restorana i barova te je kod svih ustanovljeno poboljšanje većine ispitivanih parametara, čime je provedba navedenog tečaja prema postojećem programu pokazala svoju opravdanost.

Ključne riječi
Prehrambene djelatnosti – standardi, osoblje; Restorani – standardi, osoblje; Sanitacija – standardi, statistika i brojčani podaci; Higijena – standardi, statistika i brojčani podaci; Obrazovanje uz rad

Hrčak ID: 63575

URI
https://hrcak.srce.hr/63575

[engleski]

Posjeta: 972 *