Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Određivanje vrijednosti mliječne masti u odnosu na bezmasnu suhu tvar u mlijeku

Dragutin Ključarić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Marija Crnobori


Puni tekst: hrvatski pdf 551 Kb

str. 128-133

preuzimanja: 598

citiraj


Sažetak

Veoma velika razlika veleprodajnih cijena mliječnih proizvoda na našem tržištu i planske (kalkulativne) cijene društvenih planova privrednih poduzeća nameću potrebu da razmotrimo stvarnu vrijednost mlijeka i njegovih sastavina, i to napose vrijednost mliječne masti u odnosu na bezmasnu suhu tvar. Danas nije rijedak slučaj da mljekarska poduzeća prodaju svoj proizvod po cijeni potražnje, a to je i razumljivo, no pritom treba svakako voditi računa o rentabilitetu samog poduzeća.

Ključne riječi

suha tvar; bezmasna suha tvar u mlijeku

Hrčak ID:

65119

URI

https://hrcak.srce.hr/65119

Datum izdavanja:

5.6.1958.

Posjeta: 1.393 *