Časopisi po područjima
Uredništva
Autori
Politike i razmjena
Stručni rad
Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira
Jeremija Rašić
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Puni tekst: hrvatski, pdf (488 KB)
str. 37-40
preuzimanja: 529*
citiraj
APA 6th Edition Rašić, J. (1960). Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira. Mljekarstvo, 10 (2), 37-40. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/65329
MLA 8th Edition Rašić, Jeremija. "Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira." Mljekarstvo , vol. 10, br. 2, 1960, str. 37-40. https://hrcak.srce.hr/65329. Citirano 17.01.2021.
Chicago 17th Edition Rašić, Jeremija. "Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira." Mljekarstvo 10, br. 2 (1960): 37-40. https://hrcak.srce.hr/65329
Harvard Rašić, J. (1960). 'Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira', Mljekarstvo , 10(2), str. 37-40. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/65329 (Datum pristupa: 17.01.2021.)
Vancouver Rašić J. Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira. Mljekarstvo [Internet]. 1960 [pristupljeno 17.01.2021.];10(2):37-40. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/65329
IEEE J. Rašić, "Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira", Mljekarstvo , vol.10, br. 2, str. 37-40, 1960. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/65329. [Citirano: 17.01.2021.]
Sažetak Kasno nadimanje sireva je veoma čest oblik kvarenja tvrdih sireva. Ono se obično javlja u toku zrenja sireva i to pod djelovanjem plina koji proizvode anaetrobne sporogene bakterije (većinom buterne
bakterije). Prisustvo mnogobrojnih šupijina većih dimenzija jeste vidljivi znak nadimanja sira.
Ključne riječi sir ; nadimanje sira ; mane sira
Hrčak ID: 65329
URI https://hrcak.srce.hr/65329
Kontakt
Moj profil
Registracija novih korisnika
Promjena načina autorizacije