hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira

Jeremija Rašić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (488 KB) str. 37-40 preuzimanja: 529* citiraj
APA 6th Edition
Rašić, J. (1960). Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira. Mljekarstvo, 10 (2), 37-40. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/65329
MLA 8th Edition
Rašić, Jeremija. "Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira." Mljekarstvo, vol. 10, br. 2, 1960, str. 37-40. https://hrcak.srce.hr/65329. Citirano 17.01.2021.
Chicago 17th Edition
Rašić, Jeremija. "Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira." Mljekarstvo 10, br. 2 (1960): 37-40. https://hrcak.srce.hr/65329
Harvard
Rašić, J. (1960). 'Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira', Mljekarstvo, 10(2), str. 37-40. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/65329 (Datum pristupa: 17.01.2021.)
Vancouver
Rašić J. Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira. Mljekarstvo [Internet]. 1960 [pristupljeno 17.01.2021.];10(2):37-40. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/65329
IEEE
J. Rašić, "Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira", Mljekarstvo, vol.10, br. 2, str. 37-40, 1960. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/65329. [Citirano: 17.01.2021.]

Sažetak
Kasno nadimanje sireva je veoma čest oblik kvarenja tvrdih sireva. Ono se obično javlja u toku zrenja sireva i to pod djelovanjem plina koji proizvode anaetrobne sporogene bakterije (većinom buterne
bakterije). Prisustvo mnogobrojnih šupijina većih dimenzija jeste vidljivi znak nadimanja sira.

Ključne riječi
sir; nadimanje sira; mane sira

Hrčak ID: 65329

URI
https://hrcak.srce.hr/65329

Posjeta: 935 *